Three strikes and he’s out

På SvD:s hemsida kan man återfinna USA-bloggen, skriven av Martin Gelin. Han har för vana att bevaka USA-politik ensidigt, mästrande och fördomsfullt, tja, som en stor del av västvärldens media alltså.

I sitt senaste blogginlägg visar han i alla fall att han inte diskriminerar, faktakollen utanför USA är lika dålig den. I första meningen angriper han Dick Erixon, men lyckas stava fel på Erixons namn, fem gånger. (Dessutom underlåter han att länka till den text han angriper)

Kvaliteten på faktakollen bekräftas sedan då Gelin påstår att det var Sarkozy som lämnade frun för att gifta sig med en yngre modell. Om han läst något annat franskt än Asterix de senaste åren skulle han vetat att det var Sarkozys fru Cecilia  som lämnade honom (efter att hon redan levt en längre period med en annan man). Sarkozy och Bruni träffades inte förrän efter att skilsmässan var klar.

Dessutom är Sarkozy president i Frankrike, inte premiärminister, som Gelin tror.

One, two, three strikes and he’s out!

Som man kunde förutse fick också Gelin ta emot en flod av kritik, vilket han bemötte med att stänga av kommentarsfunktionen. Han lovade dock att släppa igenom kommentarer som bland annat ”lever upp till grundläggande krav på dygder och normer”…

The irony. Nåja, att göra en dygd av nödvändigheten kan ju också ses som en dygd. En ordentlig faktakoll skulle ju onekligen göra Gelins skrivande så mycket mera tidskrävande.

[Uppdatering: Gelin har nu tagit bort följande stycke;

”I Frankrike har vi en annan konservativ, dygdig premiärminister som övergav sin fru för en modell/sångerska som inte verkar ha något emot den halvnakenhet som Eriksson anser vara så förskräcklig.”

med motiveringen att han slarvat med Paris Match-läsningen.

Att man inte behöver läsa skvallertidningar för att veta vilket jobb Sarkozy har föll visst bort i redigeringen… Stavningen av Erixons namn motiverar Gelin med att Erixon är ett ”artistnamn”.

Jag ser fram emot att även i fortsättningen få se Gelin skriva om civilingenjören Kjell-Olof Fält och målaren Lars Trier .]

Dick svarar här.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

2 tankar på “Three strikes and he’s out

  1. Pingback: Varför importera från USA när adekvat inhemsk vokabulärkompetens finnes disponibel? « No size fits all

  2. Pingback: Rödgrön retusch « No size fits all

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s