Ett lyft för Husby

Staden planerar nu för en storsatsning i mina gamla hoods i Husby. Två alternativ finns, ett där staden satsar 70 miljoner och ett där staden satsar 170 miljoner, och det lutar det senare: Det väldiga utgrävda dike som nu delar Husby på mitten – Norgegatan – skall på en lång sträcka fyllas igen och gatan skall följa den naturliga topografin, Husby skall också förbindas med Kista med en ny stadsgata som går norrut från Norgegatan till Hanstavägen.

Förslaget får inte bara rosor, en lokal opinion går emot förslaget eftersom de är rädda att det blir farligare vägar. Forskning visar dock att trafikseparering, som det är nu, leder till färre men allvarligare olyckor och större otrygghet. DN rapporterar ensidigt, ABC flersidigt, liksom Radio Stockholm.

Jag tycker att det är mycket bra att Husby binds ordentligt samman med Kista och blir en del av rutnätsstaden. Naturligtvis bryr vi oss om vad lokala opinioner tycker, men vi måste också tänka på alla de boende som inte går på protestmöten och de som ännu inte flyttat in i området. Det gäller oavsett om det är ytterstaden eller innerstaden. Och till den som tror att vi viker ner oss för en grupp röststarka innerstadsakademiker utan hållbara argument säger jag bara: bostäderna vid Engelbrektsskolan.

Här kan man följa processen på Stadsbyggnadskontorets hemsida. Förslaget till strukturplan finns att läsa här som pdf (6,3MB)

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s