Dagens foliehatt: jur dr Stenborre

Dagens foliehatt går till juris doktor Eva Stenborre som i Aftonbladet tror att det är straffbart att betala människors partimedlemskap i mening att fiffla med provval. Att hon inte har koll på vad som menas med ”rösträtt i allmänt ärende” är pinsamt för henne. Och nej, lagparagrafen är inte alls okänd, att den inte har använts beror på att den inte handlar om det ”experten” Stenborre inbillar sig.

Hennes teori spreds även i DN, men efter ett tag insåg tidningen dock att de inte kunde låta foliehatten stå oemotsagd så de lade till följande sist i artikeln.

Överåklagare Peter Hertting vid åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Malmö menar dock att den paragraf som Eva Stenborre hänvisar till endast går att tillämpa vid allmänna val, inte vid provval.

– Hur partierna sköter sina nomineringar är ingen statsrättslig fråga, säger Peter Hertting.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 tankar på “Dagens foliehatt: jur dr Stenborre

  1. Som Mårten resonerar undrar jag vad han då har att säga om partiföreträdare som lovar höjda barnbidrag, avdrag för fackföreningsagifter eller sänkt fastighetsskatt…

  2. Från http://www.advokatbergqvist.com/eva.php:

    ”- Advokaten 2005 nr 4, replik 2005 nr 6
    Det går att få skadestånd utan särskillt lagstöd”

    Denna ska jag läsa den dagen jag får akut svårt att sova. Men bara om de först rättar stavvfellen.
    Ingen som noterade att DN stavade hennes efternamn med zäta?
    Åtminstone första förekomsten.
    Det gör det ännu roligare. Och troligare.

  3. För Klas Klättermus är kanske allt tillåtet. Men för partiet är det besvärande. Här har ju i allmänhet diverse kluster gottat ihop sig för att
    hålla koll på vem man egentligen vill ha i Riksdag och Kommun.
    Den vandrande klättermusen har visst tappat taget i vår riksdagsgrupp.
    Bra så!

  4. Att biträdande juristen tillika brottsromantikern Eva Stenborre uttalar sig i media så fort hon får en möjlighet förvånar ingen som känner henne. Gammelmedia med vänsterperspektiv hoppar och studsar så fort hon öppnar munnen.

    Vem tror ni på Rapport tog kontakt med henne? Samma personer som gillar tanken med lägre straff och gullegull med gärningsmännen.

Lämna en kommentar