Julklappstips: Sjöräddningssällskapet

Det är lätt hänt att tro att Socialdemokratins långa maktinnehav utplånade civilsamhällets roll i räddningsverksamheten och att allt numer sköts av offentligt avlönade heltidsanställda. Så är det inte, ute i landet är deltidsbrandkårer vanliga, och på ett område är frivilligverksamheten fullständigt dominerande – sjöräddningen.

Sjöräddningssällskapet, som funnits sedan 1907, rycker ut vid 70% av larmen. Även innan sällskapet bildades var sjöräddning till den absolut största delen en frivillig verksamhet, det var för att koordinera och effektivisera som sällskapet bildades.

Organisationen får inte en krona i bidrag från staten utan lever på frivilliginsatser, donationer och medlemskap, själv har jag varit medlem i många år. Har du 20 miljoner till övers kan du köpa en räddningskryssare åt SSRS och som tack få ge ditt eller någon annans namn åt den. Vill du hylla en person på ett billigare sätt, ge bort ett medlemskap, vilket görs på ett enkelt sätt från den här sidan. Vill du ge bort något fysiskt, som inte är ett gåvobrev, finns det mycket att välja på i shopen. En buff, en flytväst eller varför inte en pläd?

Röd pläd med SSRS märke, kaffemuggar på, berghäll under
Snart är det sommar, och tills dess kan man ha pläden runt sig

5 tankar på “Julklappstips: Sjöräddningssällskapet

  1. Har i ganska många år varit medlem i SSRS men är det inte längre och kommer aldrig att vara det igen.

    Varför då?

    SSRS fick plötsligt för sig att aktivt stödja den illegala invandringen från MENA länder till Europa genom att hjälpa illegala invandrare att transportera sig till Europa.

    Detta är inte i överensstämmelse med stadgarna. SSRS skall verka i Svenska vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s