PROsit sa Bull

Ser att PRO är ute och trålar på Facebook med frågan: ”Pensionärer betalar idag högre skatt än löntagare. Tycker du det är rätt eller fel?”

Och som de frågar får de svar. Det är ju bara det att det de påstår i frågan inte är sant. Om pensionärer betalade den extra skatten som betalar vårt EU-medlemskap – den ”allmänna löneavgiften” som i år är 9,88 % – så skulle de betala högre skatt än löntagare. Fast nu gör de inte det. Det är bara löntagarna som betalar EU-medlemskapet. Var ser PRO rättvisan i det?

DN påminde om det 2010, fast då var den allmänna löneavgiften ”bara” 6,03%.

Kan vara på plats att påminna om PRO:s husbondes track record i frågan också:

Så fort Socialdemokraterna kom till makten 1994 sänktes pensionerna med över 500 kronor i månaden och indexuppräkningen för pensioner halverades. Varje val därefter lovade Socialdemokraterna att nästa mandatperiod skulle de återställa pensionerna. Inget hände, under de tolv år de satt vid makten ökade pensionen för en miljon pensionärer med 0,1%.

Efter tolv år genomfördes till slut värdesäkringen. Av Alliansregeringen. Pensionerna har från och med 2008 full indexuppräkning. Vi har genomfört den tandvårdsreform den andra sidan bara pratade om. Vi har infört fritt val inom äldreomsorgen och förbättrat anhörigstödet. Vi har höjt pensionerna och vi har sänkt skatten för pensionärer fyra gånger. Dessutom gör jobbskatteavdraget att fler än annars kommer i arbete och bidrar till att betala pensionerna. Vi har prövat (S)-alternativet och vet vad det innebär: lägre pensioner, sämre tandvård, mindre valfrihet och högre skatter för Sveriges pensionärer.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: