Slutligen sprutbyte i Stockholm

Det tog två år från det avgörande beslutet i kommunfullmäktige, men nu börjar äntligen försöksverksamheten med sprutbyte för narkomaner i Stockholm. Ett myrsteg, men ändå ett steg, i riktning mot att faktiskt bli ett landet Lagom. För det räcker inte att tycka illa om knarket. Alternativet är inte heller att tycka om det, det handlar om att minimera skadorna. Om intentionerna betydde allt skulle vi redan leva i Paradiset. Men verkligheten är något annat, vilket allt fler av våra grannländer har förstått.
När det nu ändå går åt rätt håll, kan man hoppas att ansvariga ministern Maria Larsson tar intryck av Missbruksutredningen också?

9 tankar på “Slutligen sprutbyte i Stockholm

 1. Eller kan det vara så att mer sprutor är lika med att lägga resurserna på att folka ska kunna på ett smidigt sätt fortsätta vara missbrukare när det vore bättre för dem själv och samhället att det vore bättre att lära dom avhållsamhet och avgifta och låta resurserna gå till behandlingshem istället? Iofs behöver det ena inte utesluta det andra men fokus borde väl vara på drogfrihet..

 2. Nej, nej, NEJ!!!

  Ddet finns inget positivt alls med att knarkare helt utan motprestation får stöd av skattebetalarna för att fortsätta knarka så de under en längre tid kan langa till ungdomar och utsätta andra för fara genom att vara drogpåverkade i trafiken, på arbetsplatser och i samhället i övrigt.

  Knarkare har ett eget ansvar! Man ska ta konsekvenserna av sina egna val. Knarkare får skylla sig själva. Sjukvården går redan ordentligt på knäna då ska samhället inte stötta en livsstil. Det ger bara helt fel signaler till unga som ev. är på väg att testa knark. Faktum är att hela samhället tjänar på att knarkare dör så snabbt som möjligt. Det är den hemska sanningen faktiskt.

  Så fruktansvärt patetiskt komiskt att den här typen av bloggar nästan enbart handlar om att samhället borde underlätta knark, prostitution, anonymitet på nätet (så pedofiler inte kan spåras), samt att alla med avvikande åsikt anklagas för att vara militanta feminister med moralpanik. Sååååååååååååååååååååååååååååå patetiskt tröttsamt tragiskt/komiskt.

   • Varför jag är anonym?

    Därför att samhället inte tar hot mot kvinnor på allvar. Jag som kvinna blir inte trodd, anmälningar läggs ner utan utredning och även när jag får förövaren straffad så fotsätter trakasserierna och hoten från fängelset. Själv är jag inte rädd men jag har barn som redan fått stå ut med för mycket. Jag påstår inte att alla män hotar men så länge andra män blundar och bagatelliserar hot mot kvinnor så bidrar ni till att de kan fortgå. Så länge män som du Hagwall inte ens orkar slå upp definitionen av ”Feminism” på wikipeia utan bara genom bloggar förlöjligar den så har jag inte samma demokratiska rätt till trygghet som du.

    Så länge män som du inte tar hot och våld mot kvinnor och barn på allvar och inser att det är ett stort demokratiproblem så tvingas jag vara anonym för att skydda mina barn.

    • Om jag använde din logik skulle jag dra slutsatsen att du är en praktiserande pedofil som vill att polisen skall ägna sina resurser åt att jaga seriefigurer i bokhyllor så att du ostört kunde ägna dig åt att begå riktiga övergrepp.
     Men ditt sätt att låtsas att det är ordboksdefinitionen av en ideologi som gäller i stället för hur den praktiseras i verkligheten får mig att undra om du själv är äldre än 13 år.
     Jag tar hot och våld av och mot kvinnor, män och barn på allvar. Att bara bry sig om det ena eller andra könet är könsrasism. Ett offer för våld mår inte bättre av att ett annat offer inte får hjälp.

 3. Pingback: 100 dagar, 100 blogginlägg, hela listan! | No size fits all

 4. Pingback: Nej, en kanyl i sandlådan betyder inte att sprutbytet misslyckats | No size fits all

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s