Ohyresgästföreningen

När vi tog beslut om 44 nya hyreslägenheter på Kungsholmen för ett år sedan var det efter att den lokala Hyresgästföreningen motarbetat bygget  i åratal. En tämligen märklig inställning från en hyresgästförening kan man tycka, men det är inget unikt för Kungsholmen. Nu kan man läsa i Södermalmsnytt om ett bygge av 91 lägenheter vid Rosenlundsgatan som motarbetas av… Hyresgästföreningen:

Det omdiskuterade bygget, som ritats om flera gånger, klubbades av stadsbyggnadsnämnden i slutet av 2011. Det beslutet överklagades sen, först till länsstyrelsen och sedan vidare till mark- och miljödomstolen. Båda instanserna avslog alla överklaganden.

Men hyresgästföreningen som överklagade planerna till länsstyrelsen fick aldrig veta att deras överklagande avslogs. Det betyder att de kan få chansen att få sin sak prövad på nytt, eftersom de aldrig fick möjlighet att gå vidare till nästa instans.
– De fanns inte med på sändlistan. Det kan bero på ett förbiseende från vår sida. Det betyder att de nu kan ansöka hos Mark- och miljööverdomstolen om möjlighet att klaga på beslutet, säger Ulla Jarnås vid enheten för överklagande på länsstyrelsen.

Jag tror inte det här betyder att bygget stoppas, om Hyresgästföreningenföreningen ansöker om prövningstillstånd hos MMÖD kan det eventuellt försenas. Men jag skulle inte tro att de får ett sådant, eftersom inga sakförhållanden ändrats sedan deras överklagan avslogs.

Etiketter: , , ,

4 svar to “Ohyresgästföreningen”

 1. Stina Says:

  Vad vill du egentligen säga med detta inlägg? Att det bara ska byggas bostäder utan att tänka på den service det för med sig? Utan att tänka på att fler bostäder för med sig krav på fler dagis, skolor, parkeringsplatser, kollektivtrafik äldrevård osv? Spelar det ingen roll för dig? Ska bara barnlösa, hundlösa, friska, vuxna få bo i stadskärnor? Vad Stockholm behöver är bättre kollektivtrafik ut till förorter. Stockholm måste växa på bredden inte på höjden!

 2. hagwall Says:

  Nej Stina, felet med de senaste decenniernas stadsplanering är att staden just har växt på bredden, det är inte hållbart att fortsätta så, den utspridda staden kostar av människors tid och naturens resurser. Jag tycker till skillnad från dig att fler av alla sorter skall få bo i stadskärnan, därför skall det byggas mer stad, inte mer förort.

 3. Z Says:

  Varför är HGF emot att det byggs nya hyresrätter, vad har de för motiv? Det hela verkar ju mycket märkligt.

 4. 100 dagar, 100 blogginlägg, hela listan! | No size fits all Says:

  […] Ohyresgästföreningen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: