Vill du att mansdagen skall uppmärksammas? Börja själv!

Jämställdhetsdebatten har sedan länge fastnat i skyttegravskrig, när de tongivande feministerna är sådana som Maria Sveland blir det inte mycket, lyssnande, dialog eller något konstruktivt gjort. Därför var det mycket glädjande att läsa Hannah Lemoine idag, på internationella kvinnodagen. Hon är trött på två saker. Den första är allt gnäll om att det inte finns en internationell mansdag (jo det finns det) alternativt att den dagen inte uppmärksammas:

allteftersom det börjar gå upp för folk att det faktiskt FINNS en dag för män (sedan 1999 mind you) handlar kritiken istället om att ingen känner till den, och att, buhu, media lyfter den inte.

Ursäkta mig. Ursäkta mig bara ett ögonblick, men varför känner ingen till den? Varför lyfter media den inte? (Och nu kommer den korttänkte svara att det är kvinnornas/feministernas fel, men låt oss ignorera henom en stund till). Jo. För att det inte finns några organisationer, grupper, aktivister eller på annat sätt manifesteranden av en mansrättsrörelse som faktiskt gör något som det är värt att skriva om och uppmärksamma!

Och nej, det kan hända att ni inte får direkt mediauppmärksamhet första gången ni gör något. Vem fan får det? Men kanske tredje gången. Det kräver alltså lite arbete, sånt här. Det går inte att luta sig tillbaka och dessutom sitta och sura den 8:e mars för att ”media” inte uppmärksammar internationella mansdagen tillräckligt mycket. Vad ska de skriva om menar ni, när ni ingenting lyfter fram i offentligheten?

Jamen gör något. Gå ihop er i grupper, föreslå en temadag på skolan ni går på eller på arbetsplatsen. Arrangera demonstrationer och sprid informationen. Ha fridans på ett torg för att påvisa… vad som helst, vafan, fridans kan ju tolkas som vad som helst. Bygg en trojansk häst och rulla in på gårdsplanen framför  rådhuset och kräv att få automatisk gemensam vårdnad vid registrerat samboskap och inte bara vid äktenskap. Utför lite jäkla aktivism. Något som kräver uppmärksamhet.

Alldeles riktigt, det är hårt arbete som gäller om man vill få ut sina frågor, de tidiga feministerna fick inte heller något gratis. Och visst får man mycket skit om man engagerar sig i mansfrågor, men samma sak gäller där. Någon måste börja, och Pelle Billing kan inte dra hela lasset själv.

Det andra hon irriterar sig på är en gammal bekant för läsare av denna blogg:

Den här idén om att enbart 1% av all världens tillgångar/förmögenheter tillfaller kvinnor som jag sett många kvinnor lyfta idag, kvinnodagen till ära.

Detta MÅSTE ju vara rent bullshit.

[…]

En person som jag har fått intrycket av är både sansad och trovärdig (trots att han är både moderat och man) (hahahahaha ett skämt herregud lugna er) är Per Hagwall, som redan i höstas skrev ett, ur mina amatörögon, synnerligen genomarbetat inlägg, med många källhänvisningar, om hur rimligare siffror ser ut. Ni kan läsa igenom alltihop själva här, och det tycker jag ni ska göra och komma med kritik om ni ser några brister, men kontentan som framkommer är denna:

Kvinnor äger 33% av världens tillgångar, har 35% av inkomsten och utför 54% av arbetet.

Alltså. Dessa siffror är bra nog. Detta går att arbeta med. Det visar absolut på en obalans, kanske speciellt i förhållande till arbete och inkomst. Vi behöver inga hittepåsiffror om 1% för att rättfärdiga en Internationell Kvinnodag eller en feministisk rörelse. Att ljuga för ett gott syfte är inte en rimlig anledning att ljuga. Så är det. Oavsett om det gäller kvinnoinkomster, mängden ”glömda barn” i riskbruksfamiljer eller vad än det kan vara.

Sluta bara. Sluta genast.

Konstruktiva tankar, men så kallar sig Hannah inte feminist längre heller.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Etiketter:

3 svar to “Vill du att mansdagen skall uppmärksammas? Börja själv!”

 1. MrDerp Says:

  Kvinnor och feminismen har inte alls kämpat hårt. Att den tredje vågens feminismen skulle lyft ett finger för den uppmärksamheten är bara trams. Feminismen har funnits genom alla tider och har åkt snålis på just sin historia. Att påstå att ”kvinnor” kämptat hårt för feminismen genom historien är lögn och förbannad dikt. Ett fåtal kvinnor har kämpat ja, men långt ifrån alla feminister. Ännu mindre alla kvinnor. Feministerna idag verkar ta åt sig äran för vad någon annan gjort 200 år sen. Feministlogik: ”vi kämpade hårt så därför ska ni också göra det buhuu”

  Nu vet vi alla att det är väldigt pk med feminismen, så att det får uppmärksamhet i media och politik har inget med hårt arbete att göra, det har utvecklats så för att locka röster och sälja tidningar. Dom som lider av detta är män, jag ser dagligen artiklar, politiker göra sig roliga på mäns bekostnad, ta något från män och ge till kvinnor. För 13 år sen var det inte alls många feminister där ute, kanske 1% av vad det är idag. Hur kommer det sig att feminismen ökat i antal så pass mycket under 13 år? Hmm tuff fråga där för någon som tror feminismen kämpat hårt. Kan det vara att just då ökade internet väldigt mycket, dom flesta skaffade datorer, bloggar blev vanligare, feminismen spreds. Simsalabim så var feminismen pk-skyddat. Denna 1% feminismen hade år 95-2000 klår mansrörelsen med med att par hundra procent. DERP?!!+?11

  Vem idag ser en ända feminist med eget tänk som inte sitter och upprepar floskler tagna från vänninans blogg, eller från FIs hemsida? Har aldrig träffat en, ännu mindre en som kan argumentera för att vi lever i ett patriarkat. Eller att kvinnor skulle vara mer utsatta än män.

  Sen detta börjar likna dagisbeteende från Hanna. Inget illa menat, men att gå ut och skriva en sådan text och trolla fram ”kommentarer” som ingen sett som gnäller på att det inte finns en mansdag är ju bara tramsigt, larvigt, korkad och framförallt ignorant att inte vilja lyssna på riktiga argument. tror det också har att göra med att en person som hanna inte vågar ta argumenten.

  Om hon är seriöst borde hon framförallt ifrågasätta sig varför det bara finns ett datum och ingen verklig dag som lyfts upp i media. Ännu mera larvigt och ignorant och faktiskt lågintelligent är det att påstå att det krävs hårt arbete. Vadå totalt ignorera och förminska allt arbete män har gjort för män. Inte många vet tydligen att mansrörelsen har också funnits, nästan lika länge som feminismen. Någon riktigt rörelse har det aldrig varit, just av samma orsak varför mansdagen år 2013 ignoreras.

  Dagen ska vara där för att lyfta upp problem, inte att lyfta upp problem som görs något åt av någon annan. Som hanna och alla dom andra feministerna tror. Det är en orsak till varför dagen finns, inte är det för att gotta sig i hur långt man kommit iaf.
  Nej ni, det ska handla om att lyfta upp sakfrågor som daligen inte tas upp.

  Att gnälla över att det inte finns något att lyfta fram är lite av själva grejen den dagen ska vara där för i *******.

 2. prnewswire.com Says:

  I absoultely luv these kinds of electronic cigarettes

 3. 100 dagar, 100 blogginlägg, hela listan! | No size fits all Says:

  […] Vill du att mansdagen skall uppmärksammas? Börja själv! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: