Victor: Victoria

Svenska republikaner agerar enligt Yasser Arafats devis att aldrig missa en chans att missa en chans. Efter kronprinsessans bejublade framträdande som prisutdelare på qx-galan så dök det upp en debattartikel från ett gäng folkpartistiska republikaner som inte alls gillar att hon var där.

Deras argument för att Victoria inte borde dela ut priset är att kungafamiljen inte är tillräckligt queer. Men, ”Liberaler för republik”, alla hbtq:are vill inte alls vara queer, många vill helt enkelt leva svenssonbögiga och radhuslesbiska liv, det är för dem som möjligheten att få vara med i det övriga samhällets traditioner är viktig, det är för dem rätten att gifta sig är viktig. Är Liberaler för republik då mot den rätten också? Kyrkbröllop är sannerligen inte mer queer än en ärftlig monarki.

Och nej, det utstrålar inte progressivitet att skriva ”Victoria Bernadotte” om kronprinsessan, det utstrålar bara gymnasial omognad. (Ointresset för att få fakta rätt om statsskicket visar sig för övrigt också i Fokus där Linda Eriksson meddelar att det i höst är 40 år sedan kungen blev krönt. Nej, det är det inte, den senaste svenske monark som kröntes var Oscar II, det var 140 år sedan…)

Förlagschefen på QX, Jon Voss, ser ett stort värde i kronprinsessans närvaro: Med Victorias hjälp kan hbtq-frågan nå ända till Uganda.

De som ogillade att kronprinsessan delade ut pris på QX-galan var alltså ”Liberaler för republik” och en homofob SD-are. Kan stå ut med det.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 tanke på “Victor: Victoria

  1. Pingback: 100 dagar, 100 blogginlägg, hela listan! | No size fits all

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s