Alla lika, alla lik

Det är inte bara i Shakespearedramer alla dör på slutet, den svenska fotbollssporten har åstadkommit sin egen innovativa tolkning på den gröna mattans scen. I våras rapporterade Västerbottenssnytt om ett lite speciellt matchresultat:

Det var mötet mellan Bureås andralag och Bygdsiljum i division 6 som resulterade i rejält med huvudbry för Västerbottens fotbollförbund. Själva matchen var en enkel historia, Bureå vann med solklara 10-1. Men sedan började turerna…

Det visade sig att Bureå haft en spelare som registrerats för klubbens förstalag i division 4, något som diskvalificerade spelaren för spel i division 6.

– Jag hade glömt att en spelare varit avbytare i A-laget, då räknas han som spelare trots att han inte varit på planen, säger Bureås tränare Peter Hellsing till Västerbottensnytt.

Resultatet blev att Bygdsiljum tilldömdes segern med 3-0. Men vid en närmare kontroll visade det sig att även Bygdsiljum använt sig av inte mindre än fyra otillåtna spelare.

Alltså fråntogs även Bygdsiljum segern och båda lagen förlorade matchen med 0-3, vilket ger ett slutresultat på -3 mot -3. Enligt Västerbottens fotbollförbund kan man inte komma ihåg någon liknande händelse i modern tid.

Etiketter:

Ett svar to “Alla lika, alla lik”

  1. 100 dagar, 100 blogginlägg, hela listan! | No size fits all Says:

    […] Alla lika, alla lik […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: