Hitlerhamburgare och hakkorshelikoptrar

Dödsnazistbarnindoktrineringen tar inte paus för att det är sommar. Tidigare har föräldrar (ok, faktiskt bara mammor, någon borde göra en sociologisk undersökning av det där, är  mammor mer lättupprörda eller bara mer benägna att kontakta pressen?) uppmärksammat media på vänsterhandsheilande Happy Mealfigurer och nazistiska skorpioner. Nu är det Liseberg som är i hetluften efter att ha gett en hakkorshelikopter i pris till ett barn.

Grön leksakshelikopter

Bild: GP

Skorpiontatueringarna var importerade från Kina där hakkorset, liksom i resten av Östasien, bara används som lyckosymbol. För det mesta iallafall. Det är inte orimligt att anta att även leksakshelikoptern, vars rotor pryds av ett hakkors och fyra hjärtan, är tillverkad i Östasien. Inför risken att framstå som kryptonazister inför, eh, sådär två personer, så drog dock Liseberg in leksaken. Lisebergs informatör meddelar i GP att ett hakkors inte är förenligt med nöjesparkens värderingar och att de tar avstånd från symbolen. Hur Liseberg ställer sig till historielös moralpanik var vid detta blogginläggs pressläggning inte helt klarlagt.

intressant?

3 svar to “Hitlerhamburgare och hakkorshelikoptrar”

 1. Bo Bengtsson Says:

  ”Pojkarna från Brasilien” är väl framme igen. Förbjud elastolinfigurer. Mer förbud rensar luften.

 2. Ullis Says:

  Du skriver:
  ”ok, faktiskt bara mammor, någon borde göra en sociologisk undersökning av det där, är mammor mer lättupprörda eller bara mer benägna att kontakta pressen?”

  Det är nog snarare så att bara mammor engagerar sig i sina barn. Jag håller med dig om att någon borde göra en sociologisk undersökning om vem som bryr sig om sina barns utveckling, uppfostran osv. Trots pappors gnäll om diskrimineraing (för att pappor vill slippa betla underhåll vid skillsässor?) så bryr dom sig faktiskt inte om sina barn. Det verkar vara mammors, styvmammors och farmödrars jobb.

  Det är lätt att göra sig lustig över mödrars engagemang men jag tycker hela samhället ska vara Dj–ligt tacksamma över det otroliga engagemang mammor gratis håller på med. Skulle mammor bry sig lika lite om sina barn som pappor skulle samhället snart gå under.

 3. Henrik Says:

  Ullis: är du på riktigt?
  Bara för att du har dragit till dig fel typ av män så betyder det inte att alla är likadana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: