På jobbet

Inlägget om Frida i Malmö och Sveriges Radio innebar nytt besöksrekord på bloggen, över 30000 besök igår. Inlägget har i skrivande stund 274 delningar på Twitter och över 4000 delningar på Facebook. Sedan det skrevs har både Frida och SR svarat på läsarfrågor, jag kommer att följa upp det i ett nytt inlägg när jag får tid, vilket inte blir förrän tidigast sent i kväll. Är på medarbetardag på jobbet hela lördagen. Återkommer alltså i frågan.

7 svar to “På jobbet”

 1. Jan Ivarsson Says:

  tack för ett fint jobb, kollar din blogg ifortsättningen

 2. Kalle Says:

  År 2000 utsågs Thomas Bodström till justitieminister i en socialdemokratisk regering. Hans syster Cecilia Bodström, tvingades sluta som nyhetschef på Dagens Nyheter. Två år senare, efter att regeringen Persson blivit omvald och Thomas Bodström körde på som justitieminister, blev Cecilia Bodström kanalchef för public service-kanalen P1.
  Både SVT och SR sätter stora delar av den politiska agendan och är avgörande kanaler i valrörelserna. Självklart kan inte ledande personer riskera att hamna i jävsituation.
  På SVT är det alltså inte okej att jobba som reporter och ha en minister som syskon. På SR går det bra att bli ansvarig utgivare och kanalchef.

  Cecilia Bodströms pappa Lennart Bodström (socialdemokrat) var utrikesminister 1982-85 och utbildningsminister 1985-89 i en socialdemokratisk regering.

  Granska detta och lyft upp till diskussion!

 3. Kalle Says:

  http://vandenbrink.dagensmedia.se/2010/10/05/ratt-att-karin-hubinette-gar-men-varfor-fick-cecilia-bodstrom-sitta-kvar/

  Länk angående sossen Cecilia Bodström som styr på Sveriges Radio P1.

 4. 123 Says:

  Står du fast vid att riksnormen för försörjningsstöd är 2920 kr eller vill du erkänna att du misstolkade statens utgifter för försörningsstöd med sådär en kvarts miljard?

  • hagwall Says:

   Jag länkade i inlägget till riksnormen: http://www.malmo.se/Medborgare/Social—familjefragor/Nar-pengarna-inte-racker/Forsorjningsstod/Riksnorm-och-belopp-for-boendekostnad.html För ensamstående är riksnormen 2920 kronor. Det tillkommer 920 kronor i ”gemensamma hushållskostnader”, om man räknar med att hon bor ensam i lägenheten, vilket inte är helt klart, det är nämligen en person till skriven där: http://www.ratsit.se/BC/SearchSimple.aspx?Where=Kamrergatan+9+lgh+1102 Jag funderade på om jag skulle räkna försörjningsstödsnorm på en eller två personer. Är de samboende eller ej? Och är de det så har den andra personen försörjningsansvar för Frida. Då måste jag veta vad den andra personen tjänar för att överhuvud taget kunna avgöra om det finns rätt till försörjningsstöd. Och även om den andra personen inte har försörjningsansvar så betalar denne kanske en del av boendekostnaderna. Till slut valde jag att utelämna den extra personen helt i räkneexemplet men då föll de ”gemensamma hushållskostnaderna” bort i hastigheten.
   Då blir skillnaden mellan inkomst och utgifter ännu större, men jag hade redan konstaterat att den var så stor att Frida hade haft rätt till försörjningsstöd om det inte fanns andra faktorer än inkomsten som talade emot.

 5. 123 Says:

  Att ha en bostadsrätt är, i motsats till vad du påstår, inget hinder för att få försörningsstöd. Det är endast efter 4+4 månader som man kan tvingas sälja en sådan. Det var inte heller det man hade som anledning för avslaget. Jag har dock en ny slogan åt er som jag tror kan gå bra i nästa val.

  ”Inget jobb? Sälj din lägenhet och gå på socialbidrag, Mvh Arbetslinjen!”

  Kan väl säga till om du använder den, så skickar jag en faktura för min tjänster.

  • hagwall Says:

   Du läser slarvigt. Jag har inte påstått att det är ett absolut hinder. Man har rätt till ekonomiskt bistånd under en kortare tid, rekommendationen från Socialstyrelsen är max 4 månader, vilket också Frida redan fått en gång.

   Däefter måste man sälja bostadsrätten om det inte finns synnerliga skäl emot det.

   Dessa regler har gällt i decennier, de är inget påfund av Reinfeldt och Borg.

   Det fanns två anledningar till avslaget, den andra var att hon inte kunde redovisa att hon sökt arbete tillräckligt aktivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: