Socialdemokratisk Slussenvånda fortsätter

På SvD Brännpunkt skriver fyra socialdemokratiska oppositionsråd att de är emot det nuvarande förslaget till ny bussterminal vid Slussen. Vilket förslag de däremot är för, står ingenting om alls. Socialdemokraterna fortsätter därmed sin föga ärorika tradition från det senaste året: liksom i fallet med Slussenombyggnaden har de inget eget förslag som skulle lösa de problem de påstår finns. Och nej, ”vänta och se” är inte ett alternativ. Sedan de gjorde en helomvändning efter sommaren 2011 (innan dess stödde de ombyggnadsplanerna) så har de bara ägnat sig åt FUD-kampanjer. I dagens artikel kan vi till exempel läsa att de ”vill inte se ökad biltrafik i Gamla stan”. Men vem vill det? Nya Slussen byggs nämligen för att klara av dagens historiskt sett låga trafik, varken mer eller mindre. Kapaciteten mer än halveras jämfört med den nuvarande när tolv(!) bilfiler bantas till sex.

Artikeln består inte bara av spridande av osäkerhet, den består också av insparkande av öppna dörrar. Planarbetet med den nya bussterminalen har just börjat, arbetet är just till för att förändra och förbättra utformningen i linje med sanna och relevanta invändningar. En ombyggnad av Slussen kommer att innebära störningar i busstrafiken, oavsett var den nya bussterminalen ligger. Att SL för att ha ryggen fri redan nu skyller alla möjliga problem som kan uppstå i kollektivtrafiken på staden är måhända småaktigt, men inte speciellt märkligt. De socialdemokratiska politikerna anser i artikeln att bara det faktum att SL:s tjänstemän tycker något är argument nog. Den som till exempel följt hanteringen av den nya spårvagnsdepån i Ulvsunda vet dock att man inte automatiskt kan räkna med det. En sak kan jag ge SL rätt om i deras kritik, det första förslaget till bussterminal i Katarinaberget är inte anpassat för att SL skall köra dubbeldäckare där. SL har inte tidigare sagt att de har sådana planer, därför är det inte så konstigt att det inte finns med från början.

[uppdatering: svar på Brännpunkt från tre moderata företrädare]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

2 svar to “Socialdemokratisk Slussenvånda fortsätter”

  1. Tittarstorm Says:

    Man får väl ändå anse SLs tjänstemän, såsom icke politiskt tillsatta, som representanter för folket eller håller du inte med om det? Men du kanske inte tycket att folket ska ha några åsikter? Eller tycket helt enkelt bara att dessa åsikter är ointressanta för politiker mellan valen?

  2. hagwall Says:

    Nej Tittarstorm. Det är vi politiker som är representanter för folket, vi väljs för att folkets åsikter skall få genomslag. Om folket inte är nöjt får de välja andra politiker vid nästa val.

    Tjänstemännen är anställda, de skall utföra ett arbete enligt lagen och de direktiv de får av folkets representanter, dvs politikerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: