Déjà Ju-holt

Styrkt av framgången förra gången han prövade att bojkotta tv-debatter i SVT så kräver nu Håkan Juholt ”respekt” av SVT och hotar med att fortsätta bojkotta deras debattprogram om han inte själv får bestämma upplägget. Eller, ja, någon framgång blev det ju inte riktigt då, men skam den som ger sig. Kanske agerar Juholt enligt devisen resonemanget ”Galileo förlöjligades också till en början”. Det som brukar glömmas är att det på varje högljudd Galileo gick 9999 högljudda virrpannor som hade fel hela tiden. Juholt har inte ännu visat att oddsen skulle vara på hans sida.

Nå, det har ett visst underhållningsvärde att se honom ställa ultimativa offentliga krav på en television som ständigt definierar sin status som ”oberoende”. Att de skulle ge efter för påtryckningarna är ingenting annat än otänkbart.

Den inte fullt lika lustiga frågan infinner sig också, en ledare för ett 25%-parti i opposition som kräver ”respekt” av public service, vad kommer han att göra om han kommer i regeringsställning?

[uppdatering: Historien älskar att upprepa sig. Det visar sig, inte helt oväntat, att Juholt fabulerade fritt när han sa att han hade V och MP med sig i bojkotthotet. Göran tror att det finns saker som är värre för Juholt än att råka hamna bredvid Åkesson, han kunde hamna mellan Sjöstedt och Fridolin och jämförelsen skulle inte utfalla till hans fördel. Sven-Erland har varit på morgonmöte på 68:an, Fredrik publicerar ett mail han snappat upp och konstaterar att Juholt snappat upp mediehantering när han var på semester i Vitryssland. Kent ser i Juholt hela Sveriges starke man. Tobias ser i s-ledaren en diva, bra diskussion i kommentarerna där.]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar to “Déjà Ju-holt”

  1. Micke Says:

    Riktigt konstigt blir det när sveriges samplade högerpolitiker kräver respekt för den statstelevision som dom tävlade om att hata innan dom fick makten och deras rätt att mediemässigt tvinga in socialdemokraterna på fascisternas planhalva TROTS att fascisterna i allt väsentligt röstat MED högern sedan dom kom in i riksdagen.

    Skriv istället om hur bra det går för det fria valen i den korporativa vården och berätta varför den regering du tjänar anser att det är dom anställda och kommunerna som ska bära ert och Caremas ansvar.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/kommunerna-maste-ta-ett-storre-ansvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: