Mot nya höjder i Liljeholmen

En fördel med att sitta i Stadsbyggnadsnämnden är att det syns vad vi håller på med, och folk bryr sig. Under terminerna är det få dagar då det inte rapporteras i media om någon byggfråga vi arbetar med eller har arbetat med. Extra roligt är det när det märks direkta effekter av ställningstaganden vi gjort i nämnden. Ett sådant är när JM nu höjer höjden på husen som byggs på Vin&Sprits gamla fabrikstomt vid Sjövikskajen i Liljeholmen.

Det är byggbolaget JM som vill öka våningsantalet och stadsbyggnadskontoret håller med skrev DN i sin artikel igår. Nåja, initativet kom inte bara från byggbolagets håll. Önskemålet att höja våningsantalet från 21 till 24 är ett direkt svar på det beslut som togs av oss i Stadshusalliansen vid Stadsbyggnadsnämndens möte i maj.

Då kvarteret kommer att få ett mycket attraktivt läge är det också en god idé att skapa så många bostäder som möjligt här. Under planprocessen bör därför möjligheten till att höja de föreslagna husen ytterligare prövas, men med hänsyn tagen till landskapets topografi.

Även om man kan få den uppfattningen av att läsa somliga insändare så är det inte alls så att byggbolagen alltid är intresserade av att bygga riktigt höga hus. Därför är det verkligen kul att JM är positiva till möjligheten som vi gett och att de också vill höja de 21-våningshus som redan hade fått godkänt av oss. Det innebär femtio extra lägenheter i ett Stockholm som verkligen behöver dem. Vi räknar med att ta beslut om detta på torsdag.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 svar to “Mot nya höjder i Liljeholmen”

  1. Niklas Says:

    Det hade dock varit trevligt med lite olika höjder, varför inte 15-40 våningar? Sedan skulle man väl kunnat stänga till kvarteren mot vattnet. Jag förstår inte varför de ska vara öppna?

  2. hagwall Says:

    Det är redan olika höjder i området. Jag antar att du menar att ”skyskraporna” skulle ha varierande höjd, men det skulle bli mer rörigt än varierat tycker jag, och vad jag förstår öven kontoret. Att det är öppet mot vattnet beror på att då får i princip alla lägenheter sjöutsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: