Integrationsdebatt eller inte

Jag återkommer till tisdagens Axessfrukost om Integrationspolitikens tillkortakommanden: Anders Lindberg på Aftonbladets ledarsida hade sett att det i publiken fanns en med gul SD-tröja och hade därmed alla belägg han behövde för att i går avfärda hela frågeställningen och utnämna ”Sveriges unga höger” till SD-flörtare. Han och Paulina möttes senare på dagen i debatt i Studio Ett som kan avhöras här. Axess’ chefredaktör Johan Lundberg bloggar om beröringsskräcken.

Paulina kan även kan ses här, i ett praktgräl med Lisa Bjurwald på en Foresarrangerad debatt om liberal nationalism och nationell identitet. Från cirka 31 minuter in i filmen blir det riktigt intressant när Bjurwald trogen sin vanliga verklighetskontakt förklarar hur det ser ut i Bjuv: ”De har aldrig ens sett en muslim i hela sitt liv. Det är 100 procent vitt. Alla ser ut som jag”. Christoffer konstaterar att det inte stämmer: ”Det finns t.o.m. en muslimsk förening i Bjuv. Bönestund varje fredag”

Isobel är i sin Expressenledare i vanlig snällistliberal ordning  mest intressserad av att framstå som god, det är iochförsig Torbjörn också, men han konstaterar att det faktiskt behövs fakta om samhällsproblem för att kunna komma fram till om och hur man skall agera för att göra något åt det.

[Uppdatering: Peter har ett långt och välskrivet inlägg där han resonerar om när grupptillhörighetförklaringar får användas i debatten och när de inte får det: Bland absurditeter och primadonnor.]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ett svar to “Integrationsdebatt eller inte”

  1. Leorio Says:

    Beröringsskräck; det ser man i alla möjliga sammanhang nu. Det är något som måste diskuteras mera. Jag har funderat mycket på det här med moralpanik, men jag tror vi har rört oss bortom det nu. Det är beröringsskräcken som är grejen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: