Obehaglig ostreklam och stekta gröna vårlökar

Ett oavsiktligt tema i tiden i mediabruset verkar vara amerikanska filmer. Via Hans uppmärksammas jag på annonskampanjen för företaget Ockelbo Ost som han i sin tur sett hos Petter.
Tecknade bilder på barn som äter ost
Banjon ej med i bild

Lite för mycket Den sista färden för att osten skall kännas riktigt lockande…

I fredags publicerade DN Bostad ett hemma-hos reportage som blev en omedelbar klassiker på grund av reporterns parodiska beundran inför lägenheten och innehavarna. Connoiseur kunde inte åstadkommit ett mer pretto hyllningsreportage och DN-artikeln renderade omedelbart ett antal mer eller mindre smakliga parodier (Men det är svårt för dem att slå originalet, hur parodierar man Monty Python?). I Dagens Media kommenterar redaktören Bo Westmar och säger att de ”visste att det skulle reta läsarna”.

Texten inleds med en scen från vindsvåningens hjärta – kökets teppanyakihäll, där Eric Tour vant vänder ”de spröda råvarorna … Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket”.

I liknande ordalag fortsätter texten berätta om parets intresse för inredning, vin och asiatisk mat. Något som har retat gallfeber på både Dn.ses läsare såväl som bloggare och folk i sociala medier.

Nej, Bo och DM, några har i och för sig blivit arga, men majoriteten har blivit mycket roade (och aningen oroade). Lite för mycket American Psycho i skildrandet av perfektionismen och materialismen. Om inte annat så får reportern ont  magen om hon äter av den stekta vårlöken, salladslök hade nog varit godare…

Små gula blommor
På tallriken? (Bild: Wikipedia)

Fler höjdpunkter från artikeln. Läs!

Enligt den sydafrikanske gårdsherre som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till stark asiatisk mat.

Den gigantiska köksfläkten suger effektivt upp aromerna de sex meterna upp till taknocken, för att sedan sprida väldoften över takåsarna.

I samband med terrassbygget upptäcktes ett outnyttjat schakt. Trots att en stor ångbastu redan fanns i det nedre badrummet, valde paret att inrätta en ”underjordisk” bastu med tre generösa lavar och helkaklad dusch. Precis som inomhus finns här inbyggda högtalare kopplade till en central ljudanläggning.

Ytterligare en bonus blev bygglovet för ännu en terrass, belägen på en del av en utrymningsplattform i höjd med loftet. Här är det mest Eric som håller till för att tillreda egenfångat i fiskröken.

Sina många resor till trots lyser souvenirerna med sin frånvaro [sic!]. En utvald samling har fått sin plats på murstocken intill köket. Här tronar en vacker urna från Österlen och det bevingade lejonet Pixiu, som enligt kinesisk mytologi är drakens nionde son. Enligt feng shui ska den lilla figuren bringa rikedom och skydda mot ondska.

Till Dagens Media säger Bo Westmar att han strök en del formuleringar innan publicering, det skulle vara intressant att veta vilka det var.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 svar to “Obehaglig ostreklam och stekta gröna vårlökar”

 1. Herman Gyllenhaal Says:

  Plötsligt grips jag av en stark misstanke. Det är inte bara det där med den egentligen giftiga vårlöken som får mig att fundera. I ena meningen står det att ”souvenirerna lyser med sin frånvaro” men i nästa mening så står att ”en utvald samling har fått sin plats på murstocken intill köket.” Jo, man ser verkligen urnan och anar lejonet. Men är två ”en samling”?

  Men när redaktören Bo Westmar avslöjar att han visste att läsare skulle bli provocerade så börjar man undra. Hur kan han med berått mod utsätta en medjournalist för det spott och spe som han enligt egen utsago, ”visste” skulle blir följden?

  Det får mig att ställa frågan: Finns verkligen journalisten Sara Trus? Och är personerna på bilden underrättade om innehållet? Eller är det hela en grej för att parodiera ett antal heminredningstidningar?

 2. hagwall Says:

  Hon fanns i alla fall förra året, och höll samma stil då:
  ”Klockan är inte mer än sju, ändå är det becksvart på Hedens IP. Belysningen är under all kritik och kylan tränger genom märg och ben. Men det bekommer inte strömsbergarna. Med en träningsiver som för tankarna till ystra kalvar på grönbete, inleder killarna en rafflande strid på naturgräset. Vissa bara i shorts.”
  http://svenskfotboll.se/arkiv/svensk-fotboll/2009/12/stromsberg-har-fangat-sin-sista-rav/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: