Naket i Nossebro

För ett par veckor sedan rapporterade media om ännu ett fall av moralpanik, denna gång drabbades idrottsläraren och förstanamnet på folkpartilistan Martin Alfborger i Skaraborgskommunen Essunga (Mest känd för centralorten Nossebro, där Ginza finns):

Den 8 juni hade han simundervisning med elever mellan 11 och 13 år och efter lektionen bastade han i männens omklädningsrum när en elev kom och berättade att det låg värdesaker kvar i en hink.

Alfborger tog då hinken, öppnade dörren ut till simhallen och ropade till de elever som var där att de skulle gå upp ur bassängerna och inte glömma värdesakerna. Han tog inte på sig några kläder eller handduk.

För detta polisanmäldes han av mamman till en av eleverna… Hur vore det om svenska föräldrar slutade polisanmäla så fort de ser något naket eller ett snuskigt ord i närheten av sina barn? Om de hanterade sina hang-ups utan att föra dem över på nästa generation? Merit Wager tycker att något är ruttet i kungariket Sveriget. Kloka Lisa Magnusson skriver i Aftonbladet:

För på vilket sätt kränks mellanstadiebarn till sin sexualitet av en lärare vars kön dolts bakom en hink istället för ett par badbyxor? Visst, en del av pubbeungarna tyckte säkert att det var pinsamt med en idrottslärare i bara mässingen, men pubbeungar tycker att allt är pinsamt, och vi hjälper dem inte genom att få panik och ringa polisen.

Att säga att det läraren gjorde inte var okej överhuvudtaget utan hemskt och kränkande och oförlåtligt, det är att lära barnen något. Det är att lära dem att nakenhet är fult och dåligt. Det är att lära dem ett så anspänt förhållande till sexualitet att de bör känna sig skändade när någon halvnäck och andtruten kastar sig ut ur bastun för att ge dem ett brådskande budskap. Det är att därigenom också lära dem att skämmas för sina egna kroppar. Om någon kan sägas kränka barnen sexuellt så är det väl den eller de som lär dem detta. […]

Om jag finge bestämma så skulle jag ordinera de där eleverna mer tid i simhallen ihop med halv- och helnakna vuxna. Och den eller de som anmälde idrottsläraren rekommenderar jag att å det snaraste ta och kamma till sig och sin trassliga sexualitet. Bortom barnens åsyn, tack.

Alfborger tog time-out i början av september, då saken blev allmänt känd, men välkomnades omgående tillbaka i partiet. Detta uppskattades dock inte av alla, hans partikamrat Leiv Avlskarl avsade sig då alla politiska uppdrag i protest mot att Alfborger fick komma tillbaka. Detta beslut välkomnades i sin tur av den lila liberalen Per Pettersson:

Ett bra beslut. Om man tror att ungdomar får men för livet av att veta att även deras lärare kan vara utan kläder ibland, bör man nog lämna ett liberalt parti.

I veckan meddelades också att det inte blir något åtal. Det finns hopp för det offentliga Sverige. [uppdatering: artikel i Expressen: Nakenskräck ersätter den svenska synden.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 svar to “Naket i Nossebro”

  1. AV Says:

    Bara passande. Nossebro på danska blir just ”pungkulebron”. 🙂

  2. Det devalverade miraklet i Essunga « No size fits all Says:

    […] övrigt är Nossebro skola inte bara känd för sina […]

  3. Tristesstriss i Essunga « No size fits all Says:

    […] är snart ett år sedan Essunga kommun sin vana trogen senast syntes i spalterna i mindre smickrande sammanhang, men nu är det dags igen. Kommunen har börjat driva igenom det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: