Högberg går före fall

I onsdags publicerade de tre socialdemokratiska Netrootsbloggarna Peter HögbergAnnika Högberg och Johan Westerholm en debattartikel på Newsmill betitlad ”Vi regerade i valrörelsen”. P J Anders Linder replikeradeKanske det, men inte efter den. Newsmillartikeln blev också en tydlig illustration till det som Erik Laakso skrev i tisdags: ”Agendasättare,  my ass”. Peter Karlberg kommenterar idag artikeln:

När valrörelsen närmade sig förändrades dock förutsättningarna. Det som började som ett riktigt nätverk förvandlades till en av flera kanaler, kanaler för att trumma ut ett uppifrån formulerat budskap. Det som kunde varit ett riktigt bidrag till partiets förankring bland människor förvandlades till en del av en av PR-konsulter styrd kampanjorganisation. […]

Jag tror att bloggare/twittrare spelat roll. Jag tror att mitt bloggande/twittrande spelat roll, jag tror t.o.m. att det bidragit till att vi (partiet) lokalt faktiskt gjort ett bra val. Däremot tror jag att ett antal av mina kamrater snarast fungerat tvärtom, och i samma ögonblick som de anser sig behöva basunera ut sin förträfflighet så får jag det verifierat. Kanske är det Jante som jagar mig men att bara komma på tanken att skriva en artikel som den ovan citerade är mig så främmande, får mig snarast att må illa!

Den som gillar underhållningsvåld bör besöka The Viktor Report.

Problemet med ”Netroots” är att de precis som andra liknande blogg-gäng snabbt utvecklar en grov övertro på sin egen betydelse. Kompletterat med en ohygglig iver att berätta om denna betydelse för andra blir resultatet förstås aningen plågsamt för omgivningen.

Man skriver till och med böcker om sin egen betydelse, givetvis innan den hunnit omsättas i eventuell praktisk politisk betydelse (exempelvis vid ett riksdagsval).

När sen riksdagsvalet inträffat – och resten av partiet är upptaget med att diskutera det sämsta resultatet sen införandet av allmän rösträtt – då skriver man [en] debattartikel om hur blogg-gänget ”regerat valrörelsen”. Man har till och med mage att ta å[t] sig äran (om man nu kan säga så) för uppmärksamheten kring bloggen Klamydiabrevet, där en ung tjej (med engagemang i Vänsterpartiet, inte S) skrev drabbande om sin utförsäkrade mamma med löpsedlar som följd.

Pardon our french, men The Viktor Report är så vansinnigt trött på sånt här larv. Det är folk som ”Netroots” som ger internet dåligt rykte.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s