Björnen är inte skjuten än

Visst är det trevligt med goda opinionssiffror. Senast idag gav Novus Alliansen en ledning på 4,6 procentenheter. Men när eljest sansade personer börjar ta ut segern i förskott så är det dags att påminna om en självklarhet: valet är inte klart förrän vallokalerna stänger.

Det duger inte att luta sig tillbaka i soffan och tro att valet är avgjort. Det är att kämpa ända in i kaklet som gäller för oss – oavsett opinionssiffror. Visst skall vi ta till oss goda opinionssiffror, men då som en sporre, inte en ursäkt.

Sossarna har med 100% säkerhet [uppdatering: se där] gjort opinionsanalyser av vilka förslag som kan tänkas locka marginalväljarna. Paradexempel: sänkt maxtaxa i förskolan. Nu kan det mycket väl vara så att deras allmänna trovärdighet är så usel att det inte funkar ändå, men den risken får inte vi som vill ha en Alliansregering ta. Segern är inte alls given – minns hur det gick i Stockholms stad 2002. Vi får inte glömma att påpeka brister i oppositionens förslag och förtjänster med vår egen politik, det finns så det räcker för de 18 kommande dagarna.Kjellberg skriver: Skippa högmodet och granska den rödgröna politiken istället!

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 tankar på “Björnen är inte skjuten än

  1. Pingback: Tweets that mention Björnen är inte skjuten än « No size fits all -- Topsy.com

  2. Pingback: Valet är inte avgjort, det krävs hårt arbete hela vägen in i mål. « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s