41 dagar kval?

Nu drar snart valrörelsen igång på allvar. Ja, det där har med att den börjat har vi hört förut, direkt efter valet 2006, för ett år sedan, i våras, vid Almedalen… För oss som är engagerade i politiken så är det lätt att glömma bort att det först är de sista två-tre veckorna innan valet som det börjar märkas ordentligt ute bland andra. Därmed inte sagt att man om man vill påverka skall ligga på sofflocket innan, men det är väldigt många som bestämmer sig för vilket parti de skall röstade sista två veckorna före valet.

För Moderaternas del så drar kampanjen igång på allvar nu på lördag då Fredrik Reinfeldt talar på Södermalmstorg kl 14. Men det är inte bara Alliansen kampanjar, från andra sidan har man kunnat se photoshoppade partiledarbilder och en märklig granskningskampanj där Socialdemokraterna uppfinner Alliansvallöften som de sedan säger inte har uppfyllts.

Fredrik skriver om världens sämsta opposition:

Från dag 1 i sin roll som opposition har sosseriet gnällt, gråtit och plågat svenskarna med klagosånger som får Klagomuren i Jerusalem att framstå som en plats där glädjen och skrattandet står som spön i backen. Ingen normal svensk kan väl längre se Thomas Östros dyka upp i etern eller på bild utan att undra över vilka gnäll-haranger som den flintskallige terriern skall häva ur sig den här gången. Samma sak med alla sossar som dyker fram här och där, gnäll, gnäll och ännu mera gnäll…

För att kunna gnälla på allt som Alliansen gör eller har gjort och alla som har med Alliansen att göra så har man skapat sig en parallell värld där ingen finanskris någonsin har inträffat och där omvärlden minsann inte tittar på föregångslandet Sverige med beundran i blicken. Nej, i Ibrahim Baylans och Mona Sahlins Sverige så sitter folket i stupstockar och arbetslösheten började skena enbart för att regeringen sänkte skatterna för vanligt folk.

HBT-sossen är faktiskt inte heller övertygad om att oppositionens taktik kommer att vinna valet. Likaledes socialdemokratiske Claes Krantz vill att s-kampanjen i stället börjar prata värderingar och samhällsvision. På motsatt sida blockgränsen bloggar Kent Persson om en desperat socialdemokrati.

I Stockholm är läget sannerligen desperat för socialdemokratin, något mindre desperat är det för Miljöpartiet, som i Europaparlamentsvalet i fjol lokalt blev större än (S) som i Stockholm blev fjärde största parti. De relativt goda opiniossiffrorna hindrar dock inte Yvonne Ruwaida från att försöka ragga lite röster genom att de senaste dagarna ge motsatta besked om bostadsbyggandet på Södermalm i SvD (bygga)och i Södermalmsnytt (inte bygga). Därute i verkligheten har Miljöpartiet sagt nej till varannan ny bostad i Stockholm under mandatperioden. [Uppdatering, Emilia Hagberg (MP) försöker i SvD äta kakan och ha den kvar,  inte ett ord av ifrågasättande av partiets dubbla budskap från reportern]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 tankar på “41 dagar kval?

  1. Pingback: DET BRINNER I RYSSLAND | Nemokrati

  2. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-10

  3. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-10 EM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s