Nakenchock i Nykvarn

Kränkthetsen och moralpaniken lever och har (o)hälsan. Jag ser hos Carl Johan Rehbinder hur en mamma i Nykvarn rivit upp himmel och jord efter att hennes sjuåriga dotter fått en lapp av en sjuårig kille med ett snuskigt ord varken dottern (som inte kunde läsa) eller killen förstod innebörden av. Mamman kontaktade skolan och biträdande rektorn tyckte att saken inte är allvarligare än att det kunde vänta till skolan startar igen, det räckte inte för mamman som kontaktade kommun, föräldrar och lokaltidning. Tyvärr ser man i kommentarsspalterna att det faktiskt finns de som tycker att en lapp från en sjuåring till en annan med orden ”Jag vil bli ihop och knula” skall föranleda ingripande från kommunen.

– Det är så hemskt. Barn ska inte ens veta om sådana här ord

Marianne, Idas mamma.

Det är sannerligen tur att Ida inte kan läsa, annars hade hon sett på förstasidan i lokaltidningen att ”Kärleksbrevet var ett sexhot” och på ett uppslag inne t tidningen att hon var ”sexuellt trakasserad i skolan”. Som Carl Johan skriver: ”Det enda som verkligen skadar barnen i den här situationen är de vuxnas reaktioner”.

Man kan konstatera att det tydligen inte är konstiga saker i vattnet bara i Småland, där en mamma för några år sedan kontaktade lokal-tv efter att hon upptäckt att en McDonaldsfigur kunde lyfta på armen och därmed gjorde hitlerhälsning med en bok i vänster hand …

plastfigur med höjd vänsterarm med bok i
Där barnet ser en leksak ser mamman en nazist.

För övrigt meddelas att bonden på Kränku-loggan visat sig vara ölänning, han kommer nu att stämma teföretaget på 50 miljoner för förtal

Kränku-te-etikett
intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 tankar på “Nakenchock i Nykvarn

  1. Flickan var tydligen glad då hon fått ett brev med ett ritat hjärta från en kille som tydligen gillade henne. De båda kunde inte läsa. Då ser modern det som ett sexövergrepp och river upp himmel och jord. Hoppas hon på ett rejält skadestånd?
    Vilket var skadligt för barnen brevet eller moderns reaktion?

  2. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Jag lånar Opassandes hockeyhjälm…

  3. Pingback: Naket i Nossebro « No size fits all

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s