Vart tog SvD Synpunkt vägen?

Förra sommaren ändrade Svenska Dagbladets sin insändarsida, utan föregående varning, till att bara komma på onsdagar. Trist, tyckte jag, eftersom jag likt många andra läser insändarsidan bland det första i alla tidningar. Jag hoppades att det var en sommaranpassning. En liten tröst var att det var ett helt uppslag på onsdagarna, volymen minskade ju med sextio procent.

Men hösten kom och Synpunkt kom fortfarande bara på onsdagar, ända fram till förra veckan. Idag var det dags för nästa överraskning, det kom ingen Synpunkt trots att det är onsdag. Det står inget på hemsidan om att den upphört och det finns fortfarande en länk för att maila insändare så jag vet inte vad jag skall tro. Jag har slängt iväg en fråga till redaktionen för att höra vad deras framtidsplaner är.

I väntan på svar kan man bara spekulera i vad det beror på. Insändarsidor är bland de mest lästa i tidningarna och jag inbillar mig att de också är billiga att framställa så jag har svårt att förstå nedskärningarna. Kan det bero på en profilering av Brännpunkt (som också möjliggör länkning)? Det som talar för det är att den huvudartikel på Synpunkt som tidigare publicerades på nätet och kunde kommenteras nu inte längre finns kvar där, vilket är logiskt, den passar bättre på debattavdelningen. Brännpunkt publicerar nu också fler artiklar varje dag, varav en del bara på nätet. Bra så, det gör sidan till ett allt piggare alternativ till dinosaurien DN Debatt. Även ledarsidan är allt mer interaktiv på nätet, men det borde inte utesluta en ”vanlig” insändarsida.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: