Krokodiltårar, bjälkar och hönor

Ni kanske har sett det, bluffbrevet från ”Mona Sahlin” som snurrat runt på nätet i ett par månader. I det ger hon ”ekonomiska tips” från sin egen erfarenhet. Visserligen är alla punkterna mer eller mindre sanna, men jag tycker ändå att det är ganska låg nivå. Jag har sett brevet på nätet men inte tyckt att det var något att skicka vidare, det finns tillräckligt att säga om den socialdemokratiska politiken. Visst kan och får man skämta om offentliga personer, men just det där tycker jag mest var plumpt.

Nu visar det sig att en av de kanske 50000 som skickat vidare mailet är moderat. Fjädern räcker för Baylan att göra en höna av, socialdemokraternas partisekreterare har slagit på stora trumman och kräver att Moderaterna tar ansvar för vad varenda medlem skickar vidare på sin mail.

Det handlar alltså om ett bluffbrev (ingen kan på allvar tro att Mona Sahlin faktiskt är avsändaren) som har snurrat runt i månader. Närmare bestämt sedan det skapades på Flashback den 16 augusti 2009. Att döma av opinionssiffrorna vidareskickat av röda, blå och gröna personer. Ingenting i artiklarna säger att den utpekade moderaten är den som författat brevet, men det räcker för medialogiken och rubriksättarna.

För som det faktiskt står i DN-artikeln:

Sedan några månader florerar ett fejkat kedjebrev från Mona Sahlin […]

Brevet har också delats ut vid köpcentra och på arbetsplatser. Nyligen hamnade det i en socialdemokrats mejlbox och avsändaren visade sig vara en moderat kommunpolitiker

Det finns ingen anledning att spela med i Baylans spel. Bara för att rubriksättarna på DN och SvD med vägledning av Socialdemokraternas propagandaapparat är snabba att stämpla moderata företrädare som skurkar betyder det faktiskt inte att också vi skall ägna oss åt sådant.

Det är inte första gången offerkortet spelas. Fast lite har Rörelsen tappat stinget. Denna gång kunde de inte kommendera fram Säpo och Rikskrim med timmars varsel.

Tja, för att undvika att detta händer igen så får väl Reinfeldt förbjuda Internet, så att ingen kan maila något till någon, så kanske tidningarna kan syssla med annat än att kolportera krokodiltårar.

Under tiden kan Baylan ta en paus i tittandet efter grandet i sin broders öga och titta efter bjälken i sitt eget. LO har nu nämligen gått ifrån att karakterisera sjukförsäkringsreformen som en ”stupstock”. Det vore väl bra om det inte vore för att de nu jämför den med dränkning och häxbränning i stället…

[uppdatering: andra som skriver om detta är Ankersjö och Tokmoderaten]

[uppdatering 2: samordnad kampanj var ordet…]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 tanke på “Krokodiltårar, bjälkar och hönor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s