Fredagslänk: Iggy Pops turnékrav

Jag har tidigare hänvisat till guldgruvan The Smoking Gun, den har två huvudsakliga områden: Dumma brott och kändisar, företrädesvis från musikvärlden. Helst allt på en gång. De samlar dokument från domstol och polis där kända och okända gör korkade saker, men de har också ett imponerande arkiv med ”riders” – det vill säga de kravspecifikationer som artister lämnar till arrangörerna på plats när de skall ut på turné. Till dags dato har de samlat 257 stycken med allt från Frank Sinatra och Rolling Stones till Björk och Eminem.

TSG:s egna favorit är den rider som roadien Jos Grain skrivit för Iggy and the Stooges. Gå till The Smoking Gun för alla 18 sidorna, kompletta med korrekturfel, anekdoter, ordvitsar, och krav på en Bob Hope-imitatör som gör golfvitsar i Iggys loge, som förutsätts vara talangfullt inredd – känner arrangören någon som är homosexuell? Den avslutas med ett programförslag för reality-tv (känsliga hundägare varnas).

Första sidan, klicka för större bild:
Iggy and the Stooges, scenönskemål

Iggy and the Stooges valdes förra veckan in i the Rock and Roll Hall of Fame tillsammans med The Hollies,  Jimmy Cliff,  Genesis och ABBA.

Den 7 augusti kommer de till Stockholm.

Och, eftersom det är fredag: Iggy Pop, (denna gång utan the Stooges) Real Wild Child från 1986, en Brakspear Oxford Gold på det så är det helg:

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar to “Fredagslänk: Iggy Pops turnékrav”

  1. Vad gör en bra blogg? « No size fits all Says:

    […] innehåll jag gillar är samhällsdebatt och politik, med kultur, historia och allmänt intressanta/roliga saker instuckna ibland. Förutsägbara bloggar är tråkiga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: