Gasen i botten med Miljöpartiet

Då de senast satt vid makten i Stockholm försökte Miljöpartiet att effektivt ta död på biogasmarknaden genom att kräva att ingen naturgas skulle få användas vid brist (vilket det ofta är). Finns det inte biogas så det räcker så skall det, enligt Miljöpartiet vara tomt på mackarna. Listigt, Miljöpartiet, verkligen… Den fundamentalistiska synen hade, som så ofta annars, bara lett till att biogassatsningen helt misslyckats. Om bilägarna inte kan lita på att det finns gas på tankställena så skaffar de inga gasbilar. Tack och lov sparkade väljarna Miljöpartiet långt bort från makten i kommunalvalet och biogasmackarna finns nu kvar. De hade annars tvingats slå igen under de år det tar innan utbyggnaden av Stockholms produktion av biogas ger full effekt.

I måndags visade de, och resten av oppositionen, att de ingenting lärt och ingenting förstått. Ulla Hamilton refererar från debatten:

När det gäller gasbolaget så återremitterade de ärendet pga ”en hel del oklarheter” och man vill ha ”svar på olika viktiga frågor”. Ingen av frågorna har ställts till mig under hand under kvällen och märkligt nog så var det bara vänsterpartiets representant som hade några frågor när ärendet behandlades i koncernstyrelsen. S och Mp yrkade bara avslag rakt av. Så intresserade var de av att få mer information i ärendet. Men under kvällens lopp så kom de uppenbarligen på att de kunde förhala möjligheten för nya aktörer att komma in på biogasmarknaden i Stockholm. De har ju redan tidigare tydligt visat att de är monopolister på detta område och förespråkar att det är kommunen som ska hantera hela biogasutvecklingen. De verkar inte inse att en viktig anledning till problemen på dagens fordonsgasmarknad i Stockholm är just bristen på konkurrens. Vi tackar s, v och mp för att de nu förhalar en förändring av denna situation. När de sedan påstår att det är ett oseriöst företag som är köpare så tar man sig för pannan. Jan Valeskog (s) kallade Scandinavian Biogas Fuels International AB ”små privata lycksökare”. Jag undrar vad bolagets ordförande förre statsministern Göran Persson tycker om det epitetet…

Ruwaida kan tacka sin lyckliga stjärna att vi inte har skilda valdagar i Sverige och att Miljöpartiet i Stockholm därmed kan glida fram på Wetterstrands räkmacka.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ett svar to “Gasen i botten med Miljöpartiet”

  1. Äntligen klart för Förbifart!?!? « No size fits all Says:

    […] och andra skriver och har skrivit om Miljöpartiets kontraproduktiva plakatpolitik på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: