Plus ça change…

Jag startade den här bloggen 8 mars 2005. Då valde jag att använda mig av bloggverktyget iBlog, som har fördelen av att jag har allt på min egen hårddisk, jag kan också bestämma helt hur mina sidor skall se ut. Varje blogginlägg ligger på en statisk sida, så om jag ändrar layout för inläggen så måste jag ladda upp precis allting igen, lite väl meckigt. Men det händer iofs inte så ofta. Ett större problem är att nästan inget är inbyggt, t ex pingbacks och kommentarer. IBlog uppdateras inte heller längre, så det finns inget hopp om att det kommer att bli bättre. Till kommentarerna har jag tills nu använt Haloscan, det har funkat hyggligt, men kommentarerna ligger på ett annat ställe än postningen och det är inte speciellt praktiskt. Jag har funderat länge på att byta bloggplatform och när jag idag fick reda på att Haloscan kommer att lägga ned sin verksamhet så blev det dags att ta steget:

Jag flyttar min blogg till WordPress. https://hagwall.wordpress.com/

Eftersom det inte går att importera gamla poster automagiskt så måste jag lägga in dem som nya poster en och en… Det innebär att de kommer att ha permalänkar som visar på datumet då de flyttades, men datumet i själva inläggen kommer att vara rätt. [uppdatering, det gick att fixa så att även permalänkarna visar rätt, man måste bara vara snabb och spara innan WordPress hinner göra det själv] Jag siktar på att alla 462 inläggen skall vara överförda lagom till bloggens femårsjubileum. (Blogginläggen kommer även att finnas kvar här på http://www.hagwall.nu för att det inte skall bli problem med brutna länkar, de kommer dock inte längre att gå att kommentera.)

Själva sidan http://www.hagwall.nu kommer jag att göra om till en personvalssida inför kommunal- och riksdagsvalet i höst.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 svar to “Plus ça change…”

 1. Martina Lind Says:

  Hej!

  Om du flyttar över ditt domännamn, se till att du gör det på ”rätt” sätt, så att varje inlägg på den nya wordpress-plattofrmen får en unik länk/url. Det kommer stärka bloggen på sikt och underlätta indexeringen av innehållet för tex Politometern.

  Lycka till med flytten!

  Hälsningar Martina på Politometern

 2. hagwall Says:

  Jag har funderat på det. Nackdelen med att flytta över domännamnet blir ju att alla gamla länkar bryts. Jag kommer inte att göra det på ett bra tag och definitivt inte före valet, eftersom jag tänker använda domänen i personvalskampanjen. Vet inte ens om det är nödvändigt att flytta den alls, hagwall.wordpress.com är ju rätt lätt att komma ihåg också. Om det blir en egen domän så skall den naturligtvis kopplas på rätt sätt (inte som t ex HAX av outgrundlig anledning gör)

  Jag håller just på att flytta över bloggposterna en efter en. Jag kom på hur man skulle göra för att få rätt datum i url:en (och inte bara i tidsstämpeln) – man ändrar datumet och tiden först, trycker ok på det, så klistrar man in rubriken och sparar som utkast snabbt som attan. Sedan kan man klistra in själva bloggposten, (om man inte hunnit spara innan WordPress automatsparar så lägger det dagens datum i url:en lik förbannat)

  Har gjort 70 inlägg och kommit tillbaka till januari 2009, bara 390 inlägg kvar… När det är klart blir det till att slanta upp en hel dollar i månaden så jag får snitsa till utseendet mer som jag vill ha det.

 3. Valrörelsen och bloggarna « No size fits all Says:

  […] övrigt så har min blogg på den nya adressen passerat den gamla adressen på Politometern och ligger nu på plats 21 av de moderata bloggarna. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: