Prioriteringar är viktigare än pengar

Thomas Idergard skriver idag på DN Debatt om hur en femtedel av kommunernas utgifter går till annat än kärnverksamheter. För oss gamla sundbybergare är det inte förvånande hur saker ser ut. Den styrande vänster”majoriteten” där beslöt i maj att skära ner på alla verksamheter utom kultur- och fritid, som tvärtom fick kraftigt ökade anslag. Det är ju viktigt att den uppsagda äldrevårdspersonalen skall ha en konsthall att gå till… (Nej, jag hade önskat att det var ett skämt)

Ett förslag Idergard har är att förbjuda särskilda kultur- och fritidsnämnder, dessa frågor bör skötas av den nämnd som har hand om till exempel skolan. Så att det blir helt klart för alla att det rör sig om samma pengar, läggs det mer på det ena måste det andra dra ner. Förslaget är intressant, något måste göras för att se till att pengarna används rätt. Annars blir det bara en tävling om vem som kan göra av med mest, inte vem som gör saker bäst.

Som jag skrev i april har kommunerna aldrig tidigare haft så mycket pengar som nu, det är inte pengarna som är problemet, det är prioriteringarna. Johan skriver också om denna sin käpphäst.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: