Stödgrupp för min Riksdagskandidatur på Facebook

Sedan tidigare har jag gjort offentligt att jag kandiderar till Riksdagen 2010. Nu är valrörelsen för EP-valet avklarad och det börjar bli dags att på allvar börja arbetet inför provvalet i partiet i oktober. Idag har jag startat en facebookgrupp för den som vill stödja min kandidatur:

===================
Jag kandiderar till Riksdagen för Moderaterna i Stockholms stad.

Allianssegern 2006 ledde till att vi fick en välbehövlig reformregering, men det kan bli ännu bättre.

Gör rätt saker på rätt sätt:
Politiken i Sverige har i decennier styrts av att det är viktigare att det känns rätt och låter rätt än att det blir rätt, detta har lett till felaktiga låsningar på en mängd områden. Bistånd, skola, sjukskrivningshantering, morallagar och miljöpolitik är bara några exempel på när missriktad välvilja motverkat sina syften.

Staten skall vara begränsad men stark:
De saker som endast staten kan ha hand om, till exempel försvar, rättsväsende och grundläggande social trygghet, skall den sköta bra. Idag har staten åtagit sig myriader av uppgifter utanför sitt kärnområde, medan den nedprioriterar försvaret och delar ut rättskipningen till att skötas av privatpoliser med eget vinstintresse.

Myndiga vuxna skall behandlas som myndiga vuxna:
Jag säger nej till förmynderi, statlig kvotering och tvångsdelning av föräldraförsäkringen. Nej till sexköpslagen och genusinstitutionernas inkvisitionsrätt på högskolor och universitet. Sexköpslagen bör avskaffas av liberala skäl: den inskränker vuxna människors bestämmanderätt över sina egna kroppar. Den bör också avskaffas av konservativa skäl: den löser inte de problem den påstår sig lösa.

Integritetsskyddet är en av vår tids viktigaste frågor:
”Vet ni om att USA idag har möjlighet – och det kommer alltså andra länder att ha i morgon – att med hjälp av datorer bevaka all telefoni, all telegraf- och datakommunikationstrafik över Atlanten. Datorerna är programmerade så att de fortlöpande kan leta igenom det ofantliga informationsmaterialet och söka fram vissa slags samtal och vissa slags informationer, som redan registrerats med datans ofelbara effektivitet.

Visst kan sådan verksamhet vara legitim. Man kan spåra utländsk underrättelseverksamhet, förhindra sabotage eller komma åt narkotikalangare eller andra som försöker kasta grus i ett allt känsligare samhällsmaskineri. Men den kan också missbrukas. Och läggs kontroll till kontroll, registrering till registrering, blir vi själva så småningom slavar under kontrollsystem, fångar i ett genomreglerat samhälle, där den enskildes möjligheter att hävda sig gentemot den allt starkare överheten blir allt mindre. ”

Gösta Bohman, Tal vid Moderata ungdomsförbundets stämma, Rättvik, 22 november 1975.

När Gösta Bohman höll sitt tal fanns inte dagens möjligheter till elektronisk kommunikation, möjligheterna till övervakning och kartläggning har därefter ökat exponentiellt och riskerna med övervakningen har ökat snabbare än fördelarna. Idag finns skydd i lagen för vanliga brev och för telefonsamtal, men den tekniska utvecklingen innebär att dessa tidigare dominerande kommunikationsformer i den privata sfären nu bara är två i mängden. Även vanliga samtal personer emellan omfattas sedan tidigare av ett visst lagligt skydd mot avlyssning.

Det är av största vikt att detta skydd nu inte urholkas utan att integritetsskyddet i stället utökas till alla privata sammanhang och alla tekniska plattformar. Goda intentioner gör att det inte finns något stopp för hur långt övervakningen kan gå. Teknikutvecklingen har gjort det mycket enkelt att samla och sammanställa personliga uppgifter i en omfattning som för några år sedan hade krävt enorma resurser i personal och pengar, i den mån det överhuvudtaget var möjligt.

Det är nu viktigare än någonsin att man frågar sig varför man gör något och vilka effekter det får. Att man kan göra det är inget skäl för att man skall göra det.

När så stora mängder uppgifter om enskilda samlas finns en stor risk för missbruk både inifrån och utifrån systemet. Bara att informationen finns samlad utgör en risk i sig, både personer och maskiner kan läcka information. Det är också lätt hänt att informationen används till annat än den var avsedd för, ett exempel är PKU-registret.

På senare tid har staten också börjat ge möjlighet åt privata aktörer att samla in information och jaga misstänkta på ett sätt som inte ens polisen har rätt till idag. Det är fel väg, rättskipningen skall skötas av staten och ingen annan. Vi får aldrig glömma att staten skall vara till för att värna medborgarna, inte tvärtom.
===================

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: