Ingerö röstar moderat i EP-valet, det borde Ulvskog också göra

Idag meddelade Johan Ingerö att han bestämt sig för vilket parti som får hans röst i EP-valet. Detta efter att ha konsulterat denna tjeckiska sammanställning som visar hur ledamöterna i EU-parlamentet har röstat på en kombinerad höger-vänster- och överstatlighets-självstyrelseskala.

Johan har ännu inte offentliggjort vem som får hans kryss, jag själv har dock offentliggjort min inställning för länge sedan; jag skall kryssa Gunnar Hökmark. Kunnig, erfaren, smidig och mycket väl insatt i den specialla beslutsprocess som gäller i Bryssel och Strasbourg. Gunnar var för två år sedan mycket nära att bli ordförande i EPP-ED, den största partigruppen i parlamentet. Tyvärr gick den posten till fransmannen Joseph Daul som älskar EU:s gemensamma jordbrukspolitik CAP… Om Gunnar får ett starkt stöd för sitt parti och sin person kan han bli ordförande, vilket skulle ge ett mycket stort genomslag för moderata idéer i Europa.

I en annons i gårdagens Metro (pdf, sidan 13) så jämförde sig (en photoshoppad) Marita Ulvskog, som vill ha bort EU:s gigantiska jordbruksstöd, med en (svartvit) Joseph Daul som vill ha kvar det.
Men eftersom man inte kan rösta på franska högermän (eller för den delen franska socialister, som också vill ha kvar jordbruksstödet) i det svenska EP-valet så kan man ju undra varför sossarna hade en sådan annons.

Samtliga svenska partier (utom PP, som inte har någon åsikt i frågan) vill nämligen avveckla den gemensamma jordbrukspolitiken.

Annonsen är förstås gjord i akt och mening att lura någon enstaka gråsosse till vallokalen. I ett taffligt försök att blanda bort korten skriver sossarna att ”många” vill behålla det gigantiska jordbruksstödet. Men om nu Marita Ulvskog menar allvar med att hon vill ha bort det så är det bästa hon kan göra att rösta på Moderaterna och kryssa Gunnar Hökmark, det skulle ge Sveriges inställning ett mycket stort inflytande.

(Om Ulvskog velat visa på en verklig skillnad mellan vänster och höger i det svenska EP-valet kunde hon i stället valt rätten för patienter att välja vård utomlands om de inte får vård i tid i sitt eget land, en reform socialdemokraterna är emot.)

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ett svar to “Ingerö röstar moderat i EP-valet, det borde Ulvskog också göra”

  1. Retrospektiv fredag « No size fits all Says:

    […] maj 2009 bloggade jag om att Marita Ulvskog borde rösta moderat i valet till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: