Stockholmsmoderaterna mot sexköpslagen

Min motion gick igenom. Stockholmsmoderaterna arbetar nu för att ändra direktiven till utredningen om sexköpslagen. Den skall ha rätt att föreslå ett avskaffande. Jag anser själv att det redan finns tillräckliga fakta för att avskaffa lagen direkt, men som jag sa i mitt anförande; Lagen var ett juridiskt hafsverk när den infördes, så när det nu kan finnas en möjlighet att hålla god ordning när den avskaffas så vill jag gärna ta den möjigheten. Susanne Dodillet skrev följande till mig i förrgår och jag kan bara hålla med:

Det ska ske genomtänkt och den ska inte bara bort utan ersättas med mer pengar till sociala projekt, civila rättigheter för sexsäljare osv. Annars är det risk för backlash. Det är ju ända bra att Sverige har gått genom sin könsmaktsanalytiska fas och människor har blivit uppmärksammade på att det finns kvinnoförtryck i prostitutionen. Det vore synd om denna kunskap gick förlorad tycker jag. Den ska vara kvar som sexköpslagens lilla arv, när sexköpslagen äntligen är borta.

Tyvärr var Beatrice Ask inte kvar där i söndags så jag fick inte se hennes reaktion, men i debatten så hade jag fullt stöd av ombuden. Det blev inte ens någon riktig debatt, alla som gick upp stödde motionen, och ett avskaffande av lagen. Utom förbundsstyrelsen, som inte invände i sak, men dels skyllde på att regeringen nu var för lagen – vilket ju är tämligen ovidkommande, isåfall skulle man ju aldrig kunna ändra någonting – dels på att regeringen ändå inte behövde följa utredningens förslag…

Motionen var den enda, av 54, som gick igenom mot förbundsstyrelsens yrkande.

Hanna Wagenius drev häromveckan igenom att CUF skall arbeta för att avskaffa sexköpslagen, hon fick stöd av Fredrick Federley, som på sin tid försvarade lagen, men som, liksom en majoritet i CUF, kommit på bättre tankar.

[27 oktober 2003] – De socialliberala framgångarna driver MUF till vansinne, uttalar Fredrick Federley, ordförande Centerpartiets ungdomsförbund samt Nina Larsson, vice ordförande Liberala Ungdomsförbundet som båda deltog vid UNR:s session under helgen.

– Det är skrämmande att MUF väljer att som enda fråga i UNR driva legalisering av prostitution. Baksidorna av prostitution och trafficking är idag välkända. Den industri som är starkt sammankopplad med slaveriet i from av trafficking gynnas av den legaliseringsdebatt MUF driver. Vi är oroade över MUF:s politiska prioriteringar. Men vi är beredda att bjuda ledande medlemmar i MUF på en utbildning kring trafficking och slaveriets konsekvenser.

– Att ungmoderaterna känner sig hotade av mittenpartiernas framgångar går inte att ta miste på. De famlar i desperation genom ett teoretiskt och så kallat ideologiskt resonemang vilket helt saknar förankring i verkligheten. Den svenska sexköpslagen är ett bra exempel som de övriga nordiska länderna borde följa avslutar Fredrick Federley och Nina Larsson.

Det var då det…

Nu är även LUF på väg att svänga.

Det blir fler och fler sprickor i den könsmaktsteoretiska muren, debatten är livlig påPolitikerbloggen, SvD:s ledarsida har kommit ut ur garderoben som öppna motståndare till sexköpslagen och i Aftonbladet visar Lisa Magnusson var det frihetligt feministiska skåpet skall stå.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: