Det svänger!

Dagens Demoskopmätning i Expressen visar på fantastiska siffror för oss och katastrofala för socialdemokraterna. Moderaterna ökar med nio procentenheter och är nu största parti, socialdemokraterna tappar nästan lika mycket. Alliansen leder med fem procentenheter. Dessutom fortsätter Mona Sahlins personliga förtroendesiffror att falla, bland kvinnorna är det nu dubbelt så många som har stort eller mycket stort förtroende för Fredrik Reinfeldt som för Mona Sahlin. Sören Holmberg bör fundera en gång till på vem det är som är rökt.

Det kunde dock vara ännu bättre;

1) Vändningen kom för tidigt, den ”borde” kommit mycket närmare valet. Nu är det möjligt att socialdemokratin hinner få krisinsikt och börjar mobilisera. Å andra sidan är det svårt att se hur det skulle gå till. De ligger kroniskt långt efter regeringen på mätningar som är viktigare än hoppande majoriteter månad från månad: Deras förtroendesiffror är usla och finanskrisen har gjort dem ännu sämre. Medan regeringen stått fast i stormen har Mona Sahlin och Thomas Östros fått panik och velat sprätta ut pengar åt alla håll utan att ha en långsiktig plan. Det senaste var de nya förslagen om full sysselsättning som socialdemokraterna öppet erkände att de inte brytt sig om vad de skulle kosta, sådant inger inte förtroende hos väljarna. Och även i det högst hypotetiska fallet att socialdemokraterna själva faktiskt skulle komma fram till en trovärdig politik är de låsta av sitt samarbete med miljöpartiet och vänsterpartiet. Regeringen bör också hjälpas av att Sverige under andra halvåret är EU-ordförande, förra gången Sverige var det tjänade sittande regering på det.

2) Det stora problemet för oss är att kd och nu c riskerar att hamna under 4%. Valallians nu! P J Anders Linder skriver idag i SvD om det. Som väl känt har även jag länge propagerat för en valallians. Jag inbjuder alla stämmoombud att stödja min motion om saken på förbundsstämman i maj.

[Uppdatering: Även Skop visar på borgerlig ledning, i den mätningen är (s) och (m) jämnstora med cirka 33 procent vardera.]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,fredrik reinfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: