Dementimaskinens sista strid?

Vi som var med på 70- och 80-talen minns fortfarande den då ännu skräckinjagande socialdemokratiska dementimaskinen. Om partiet sa att en sak låg till på ett sätt så var det så, paradexemplen var när Olof Palme (ett tag) kom undan med att blåljuga inför hela svenska folket om IB och senare om Geijeraffären. Till sitt stöd hade han horder av lojala rörelseorganisationer, tidningar och nyhetsredaktioner som med FUD-taktik såg till att ingen vågade ställa sig upp och ifrågasätta. Efterhand blev det inte längre självklart att socialdemokratin var samma sak som staten, samhällsklimatet blev öppnare och det kom fler och fler granskande medier. Dementimaskinen fungerade allt sämre och de senaste åren har den stått undanglömd i en källare på Sveavägen 68.

Fram tills igår, för nu är det fara å färde, med val nästa år har socialdemokratin för allt i världen inte råd att Wanja Lundby-Wedin tvingas bort som en följd av AMF-skandalen. Därför oljades maskinen upp och det kallades till presskonferens på söndag kväll(!). LO ville tala om att den interna utredningen påstods peka ut förre vd:n som en skurk som snillat till sig mer pengar än han hade rätt till. Frågan om hur han gjort och med vems hjälp kunde dock ingen svara på, då hette det plötsligt att utredningen inte var färdig, samma svar blev det när det gällde styrelsemedlemmarnas eget ansvar, till exempel frågan om Wanja Lundby-Wedin kan sitta kvar i AMF:s styrelse. Det får vi veta senare.

Då kanske det varit lämpligt att vänta med presskonferensen tills utredningen var klar, kan man tycka. Nu har hela affären regredierat till en föga moraliskt uppbygglig gyttjebrottning om vem som begriper minst och vem som är lurad av vem. Återstår att se om den nu betänkligt gnisslande och rasslande dementimaskinen denna gång klarar av sitt uppdrag eller om den en gång för alla går i tusen bitar och äntligen faller ihop till en hög med värdelöst skrot.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: