Myndiga medborgare, var god dröj

Idag kom den, alkohollagsutredningen. Även alkohollagsutredaren har accepterat moralismens bondage, (hon slipper ialla fall därmed att få smisk). Enligt förslaget skall ingen alkoholutskänkning få ske efter kl 3 på natten, som skäl angesordningsproblem vid stängning. Det är väl känt att våldet nästan aldrig uppstår på krogarna utan i köerna eller på väg hem när många restauranger stänger samtidigt. Lösningen bör naturligtvis vara att ha så många restauranger att köer inte uppstår (ialla fall inte av brist) och att ha olika stängningstider.

En enda liberalisering blir det: De föråldrade kraven på stekbord och allsidig mat föreslås tas bort (socialdemokraterna är naturligtvis emot detta, eftersom de då tror att hamburgerrestauranger skulle kunna få utskänkningstillstånd (som om det inte fanns stekbord och kött/fågel/fisk/sallad på McDonalds redan nu…)

Mattias förutspår ett lyft för svartklubbarna, det är ju historiskt inte helt okänt attförbud föder och göder underjordisk verksamhet. Utredningen vill inte tillåta detaljförsäljning till allmänhet från andra än Systembolaget, Ledarbloggen tror inte att man kan hoppas överdrivet mycket på att den gårdsförsäljningspositive jordbruksministern Eskil Erlandsson ska kunna övertyga folkhälsominister Maria Larsson om lättnader på den punkten.
Hanna vill att myndiga människor skall få vara, tja, myndiga.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: