Doktorsavhandling mot sexköpslagen

I dag försvarar Susanne Dodillet sin doktorsavhandling i Göteborg: Är sex arbete? : svensk och tysk prostitutionspolitik sedan 1970-talet. (Att en doktorsavhandling, 602 sidor lång dessutom, säljs i bokhandeln hör inte till vanligheterna.)

Blogge recenserade på sedvanligt grundligt sätt avhandlingen i förrgår;

”Är sex arbete?” är en dostojevskitjock lunta om prostitution sedd ur idéhistorisk synvinkel i ett fyrtioårigt perspektiv från tvenne världar, Sverige och Tyskland, där argumenten för kriminalisering av prostitution i Sverige respektive avkriminalisering av prostitutionen i alla led i Tyskland ges i voluminös och helt uttömmande detalj.
Men verket har även en tydlig politisk och sexpositiv prägel, och Dodillet döljer inte direkt (eller misslyckas dölja) sitt förakt för den svenska paternalistiska modellen av moraliserande sedlighetspolitik och kommunitaristisk samförståndsanda.

Bild på avhandlingen

De vanliga misstänkta skriver sina klonade svar på kulturplats. Kajsa Ekis Ekman (inte första gången) i DN och Karin Eder-Ekman (nej, de är inte släkt) i Aftonbladet. Som vanligt är dock ETC något mer öppna och lyssnar faktiskt på vad Dodillet har att säga.

Om man vill slippa filter och se vad Susanne Dodillet säger själv så kan man se på detta inslag från TV4:s Nyhetsmorgon i veckan. Fler etermediaframträdanden har gjorts och är på gång men än finns inga länkar till dem.

Även Hans bloggar om saken.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: