Förmynderi – varken nytt eller moderat

I morse väcktes jag av att P1 meddelade (ej på webben) att Nya Moderaterna nu öppnar för mer kvotering i föräldraförsäkringen. Det var då själva…

Mitt allra första inlägg på denna blogg handlade just om den här frågan, då var det översåtarna på DN:s ledarsida som i vanlig ordning visste bäst hur andra skulle uppföra sig. Nu har den sociala ingenjörsklåfingrigheten tyvärr spridit sig (fast tack och lov inte till hela partiet). Medan somliga, som SACO:s ordförande Anna Ekström går åt rätt håll i frågan har alltså en arbetsgrupp för Nya Moderaterna gått åt fel håll. Av någon anledning är det inte lika bråttom med kvotering här som när det gäller valsedlar utan vi föräldrar kan frikostigt bjudas några år innan De Nya Förmyndarna slutligen tvingar folk att uppföra sig som överheten förväntar sig av dem.

Eller är förslaget i själva verket ett sätt att ge väljare till Kristdemokraterna, som verkar bli alltmer ensamma i att stå för de värderingar som delas av en förkrossande andel av Sveriges föräldrar?

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: