Ordmoln

Wordle är ett program som installeras i din webläsare, det räknar frekvensen av ord i en textmassa och skriver sedan ut dem, ju vanligare, desto större bokstäver. Det går att välja typsnitt, färg, layout och språk (så att programmet vet vilka vanliga småord det skall plocka bort) Så här såg t ex Blogges sida ut för ett par dagar sedan:
Ordmoln med kristendom, medeltid, konservatism och pluralism som framträdande ord

Och så här blev det då man matade in Brännpunktsartikeln om sexköpslagen somErik och jag skrev för ett år sedan:
Ordmoln

De bilder du får fram med programmet är fria att använda med en Creative Commons Attribution-licens, dvs du kan göra tapeter till ditt kontor av dem eller trycka tröjor och sälja kommersiellt, enda begränsningen är att du måste ange att bilden skapades med hjälp av Wordle.

När jag först inte fick programmet att fungera så upptäckte jag vad en del av de tomma tre GB på hårddisken sedan datorhaveriet var… Det var de delar av systemet som inte strikt ingår i installationen; hjälpprogram som Quicktime och Java. Quicktime var lätt att uppdatera, värre var det med Java, det var sju uppdateringar sedan 2005 som måste installeras i rätt ordning. Det var rätt meckigt att leta redan på dem, men jag hittade dem hos Apple, som tur var behövde man inte starta om datorn mellan varje gång…

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: