Mitt lag i Bryssel

Provvalet, till EU-parlamentet alltså, inom moderaterna pågår för fullt. Själv har jag efter moget övervägande bestämt mig för att kryssa följande kandidater:
Gunnar Hökmark, en riktig veteran, sitter i EU-parlamentet och gör ett hästjobb för att förvara oss mot överhetens övervaknings- och regleringsiver. (Att det inte alltid ser så ut beror på att politik är politik)
Christofer Fjellnersitter i EU-parlamentet. Gör, om möjligt, ett ännu bättre jobb än Gunnar.
Pia Kinhult, regionråd i Skåne, ledamot av partistyrelsen. Den högst rankade av de fjorton moderata politiker som i augusti gick emot FRA-lagen på DN Debatt.
Hans Wallmark, riksdagsman för Skåne, ledamot av partistyrelsen. Han medverkade under många år, medan han var politisk redaktör på Nordvästra Skånes Tidningar, i panelen i Godmorgon Världen! och det är därifrån jag fått min uppfattning om honom som en vettig karl.

Den femte platsen (det måste vara minst fem, annars är valsedeln inte giltig) har jag inte bestämt än. Hade Charlotte Cederschiöld ställt upp igen hade hon fått min röst. Men i stället kanske det blir Anna Maria Corazza Bildt, hon har språk- och diplomatikunskaperna, dessutom är hon den enda av kandidaterna jag faktiskt haft ett närmare samtal med, lunch på en moderatkonferens i våras, hon var mycket trevlig och öppen för att träffa nytt folk.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: