Miljö[förstörar]partiets skugga hänger kvar

Under förra regeringen infördes en lag, initierad av miljöpartiet, som skulle tvinga landets tankställen att tillhandahålla alternativa drivmedel. Utformingen av lagen en fick massiv kritik av remissinstanserna men det bekom inte den dåvarande regeringen. Som så ofta när staten griper in med goda intentioner blev resultatet det motsatta. I stället för att sprida tillgängligheten för alternativa drivmedel ledde lagen till att de små mackarna slogs ut och landsbygdens invånare måste åka miltals längre avstånd bara för att kunna tanka någonting alls. Idag kräver flera folkpartister att lagen görs om, det är inte en dag för tidigt. ”Regeringen måste stoppa mordet på bensinmackarna” (DN Debatt har på nätet ändrat från papperstidningens halsbrytande rubrik, där stod det ”Regeringen avsvarig för bensinmackarnas död”. En påminnelse om redaktionens policy att man skickar in bidrag till DN Debatt på egen risk.)

För ett par år sedan försökte miljöpartiet att effektivt ta död på biogasmarknaden i Stockholm genom att kräva att ingen naturgas skulle få användas vid brist (vilket det ofta är). Finns det inte biogas så det räcker så skall det, enligt miljöpartiet vara tomt på mackarna. Listigt, miljöpartiet, verkligen… Den fundamentalistiska synen hade, som så ofta annars, bara lett till att biogassatsningen helt misslyckats. Om bilägarna inte kan lita på att det finns gas på tankställena så skaffar de inga gasbilar. Tack och lov sparkade väljarna miljöpartiet långt bort från makten i kommunalvalet och biogasmackarna finns nu kvar. De hade annars tvingats slå igen under de år det tar innan utbyggnaden av Stockholms produktion av biogas ger full effekt.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 svar to “Miljö[förstörar]partiets skugga hänger kvar”

  1. Gasen i botten med Miljöpartiet « No size fits all Says:

    […] i botten med Miljöpartiet By hagwall Då de senast satt vid makten i Stockholm försökte Miljöpartiet att effektivt ta död på biogasmarknaden genom att kräva att ingen naturgas skulle […]

  2. Äntligen klart för Förbifart!?!? « No size fits all Says:

    […] Jag och andra skriver och har skrivit om Miljöpartiets kontraproduktiva plakatpolitik på trafikområdet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: