Beröm till regeringen!

Efter allt FRA-prat är det skönt att kunna berömma regeringen för bra saker den gör, saker som gör Sverige till ett bättre land.
Därför är det mycket glädjande att regeringen i förrgår aviserade ett förslag som är rätt ur både både konservativ och liberal synvinkel: Beatrice Ask och Göran Hägglund presenterade en lagändring så att:

Icke tillräkneliga ska helt slippa påföljd, alla övriga som begår grova våldsbrott ska få fängelsestraff. Möjligheten att döma brottslingar till rättspsykiatrisk vård tas bort. Straffets längd ska inte avgöras av vårdbehovet utan av brottets art. De personer som på grund av allvarlig psykisk störning, tillfällig sinnesförvirring, svår utvecklingsstörning eller ett allvarligt demenstillstånd inte kan anses vara tillräkneliga ska helt slippa straff. Alla andra som begår grova våldsbrott ska få ett fängelsestraff där brottet, inte den psykiska hälsan, avgör straffvärdet.

Utmärkt! Dagens system, att otillräkneliga kan dömas till fängelse är mycket märkligt och finns bara här och på Grönland. Det har kritiserats hårt och nu skall det äntligen ändras. Som konstaterats på annat håll så går i det här fallet regeringen också mot en folklig opinion. Det är rätt, regeringen skall ta strider där den har rätt och försvarar viktiga principer , även om det kan vara motigt.

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: