Kinderägget FRA-lagen, tre haverier i ett

Som jag ser det består FRA-haveriet av tre delar;

* dels själva sakinnehållet i lagen.
* dels föraktet för gräsrötternas (och för all del remissinstansernas och debattörernas) protester.
* dels, och detta är en ny beståndsdel, den totala desavoueringen av personvalssystemet, ett system som vi påstått oss vara för.

Som jag tidigare berättat har flera av våra ledamöter i stadsdelsnämnden allvarliga funderingar på vad det egentligen är för mening att arbeta politiskt när våra parti”kamrater” där uppe behandlar oss på det här viset. Så ser det ut över hela staden och hela landet. Allianssympatisörerna har svikits en gång för mycket. Pratarna tystnar.

Detta är ju sannerligen inte den första fråga där regeringen och Fredrik Reinfeldt visat fullständig tondövhet mot både partifolk och väljare. Reinfeldt har på ett genomgående, man frestas att säga utstuderat, sätt visat att han inte bryr sig om kärnväljarnas åsikter. Deras stöd tas för givet. Försvarsfrågan har helt i onödan gjorts till en katastrof för förtroendet hos de konservativa sympatisörerna, med FRA-lagen alieneras nu också de liberala. Vilka skall vi nu få att tala för oss, stödja oss och rösta på oss? Socialisterna?

Jag kan inte se hur vi skall kunna vinna nästa val – på någon nivå – om det inte inträffar en mirakulös förbättring i partistyrelsens syn på kärnväljarna inom en mycket snar framtid.

De liberala var redan besvikna över uteblivna reformer, nu genomförs i stället en drastisk försämring. Som lök på laxen kommer nu också förslaget att låta polisen använda PKU-registret som det lovades dyrt och heligt skulle användas endast för forskning. Hur skall någon medborgare kunna lita på staten igen efter det här?

Jag har fortsatt förtroende för vårt parti i stad och landsting, men mitt förtroende för hur landet styrs är utraderat. Tyvärr kommer regeringens misstag att drabba våra röstetal även på de kommunala nivåerna.

Precis när jag skall skicka det här ser jag att P J Anders Linder i Svenska Dagbladet uttryckt precis det jag känner, jag är inte ensam.

[Uppdatering: Niklas Frykman skriver mycket bra om kärnväljare, The Base]

[Uppdatering 2: För att förtydliga, jag avser inte att lämna vare sig mina uppdrag eller partiet. Jag kommer att kämpa på för att få till stånd en förändring inifrån. Skulle det inte lyckas så får vi se vad som händer efter valet.]

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: