Borgström och Ask i oheligt korståg

Före detta Jämo, numera jämställdhetspolitisk talesman (s) Claes Borgström vill skärpa straffet för sexköp. Han påstår i Svenska Dagbladet 8 april att prostitution är en förutsättning för människohandel. Justitieminister Beatrice Ask (m) är inte lika kategorisk, men även hon lutar åt en straffskärpning. Hon säger i samma tidning dagen efter att den lyckliga horan är en myt och att sexköpslagen haft effekt.

”- Åtminstone säger de flesta polismyndigheter att de synliga sexköparna har minskat.”
Ja det vore väl konstigt annars…

Men att därav dra slutsatsen att lagen minskat den totala prostitutionen låter sig inte göras. I rapporten från Socialstyrelsen som publicerades före jul medger polisen att de faktiskt inte har en aning om hur många prostituerade det finns. Däremot har det observerats en ökning av antalet hallickar, ett tecken på att det utländska inslaget i prostitutionen ökat.

Om Borgström tror att man stoppar trafficking genom köpförbud, varför vill han inte också straffa människor som betalar för restaurangbesök, betalar för att bygga hus eller skänker pengar till tiggare? Det är nämligen i de sektorerna 3/4 av de som utsätts för trafficking i Europa hamnar. I Asien och Afrika hamnar en stor andel i stället i jordbruket och industrin. Och varför avfärdar inte justitieminister Ask även “myten om den lyckliga salladsplockaren”, “myten om den lyckliga muraren” eller “myten om den lyckliga diskaren”…?

Det enkla svaret är: Därför att det handlar om sex.

intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: