Kanoner är ibland viktigare än smör

Det är fullständigt orimligt att Sverige inte anser sig ha råd att hålla styrkor i Tchad mer än några veckor effektiv tid. Det naturliga stället att titta efter pengar för insatsen är biståndsbudgeten. Det saknas redan vettiga projekt att lägga de enorma (32 miljarder kronor i år) summorna på. Däremot finns det inte något som är viktigare för flyktingarna i Tchad än att de får skydd för liv och lem.

Riksdagsmannen Carl B Hamilton (fp) ansluter nu till biståndsminister Gunilla Carlssons (m) åsikt att biståndsmedel skall kunna användas för skyddsinsatser, bra så långt; Nu krävs att statsministern, försvarsministern och biståndsministern kör över alla riksdagens biståndsfundamentalister. SIDA har redan mer pengar än de kan göra av med. Att lägga pengar på skolböcker och brunnsborrning gör inte någon nytta om skolbarnen mördas och brunnarna förgiftas av kriminella gäng.

Att OECD:s regler säger att militära insatser inte får räknas som bistånd i budgeten är ett problem enbart för de som är mer intresserade av att pengar går åt än att de gör nytta. Det betyder inget annat än att det skadliga enprocentsmålet blir till ett mindre skadligt 0,7-procentsmål.

intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: