SvD i webbens framkant

Svenska Dagbladets insändarsida (föredömligt åtkomlig i sin helhet på nätet) har idag börjat att citera bloggar som kommenterar skeendena i Världen. ”Med start i dag presenterar Synpunkt regelbundet bloggare som har länkat till artiklar på SvD.se.” Först ut är Jonas Morian och Hanna Fridén.

Förhoppningsvis har SvD en större förståelse för bloggmediet än Ekot, som hösten 2005 försökte sig på att en dag i veckan citera bloggar i stället för tidningar. Experimentet lades ner efter nio månader med motiveringen ”Bloggar saknar ofta den relevans som krävs för en regelbundet återkommande krönika och de verkligt nyskapande tankarna tänks någon annanstans.” Jag antar att de menade DN Kultur.

DN är ju ett annat kapitel med sin bloggrädsla. Medan SvD är mycket generösa med sina Twinglylänkar så begränsas de hos DN till ett synbarligen godtyckligt urval artiklar, t ex inte den här, dessutom så har de den obehagliga vanan att censurera personer som vet vad de talar om.

Till gruppen klåpare kan vi också föra Dagens Media med Rolf van den Brink: Ger dig någon gratisreklam? Skicka en räkning, och håna honom på din hemsida. Listigt, Dagens Media, verkligen….

intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: