Vänstern lever som den lär

Jag brukar inte skriva om konflikten Israel-Palestina, eftersom varje försök till diskussion snabbt urartar till skyttegravskrig. Jag hade på känn att det skulle bli likadant med Chávez och Venezuela, och det blev det – se kommentar till min förra bloggpost.

I onsdags skrev miljöpartisten Zaida Catalán en debattartikel i Expressen där hon kritiserar vänstern för att blunda för de inskränkningar i demokrati och mänskliga rättigheter som nu görs i Venezuela. Som ett brev på posten kom reaktionen i bloggosfären, vilket också Magnus och Björn konstaterat.

Man kan konstatera att Petter Partikulärt i alla fall lever som han lär. Om ingen skall få kritisera Chávez i Venezuela eller Expressen så går det så klart inte på Petters egen blogg. Jag svarade på hans angrepp på Catalán – bland annat föreställde han sig att katalanerna skulle tycka det var helt ok att Chávez kallat Aznar för fascist (Catalán – get it?) men mitt inlägg raderades. Regebro tilläts till en början yttra sig, men sedan kom Petter på andra tankar och raderade också hans inlägg.

Så här fick man inte skriva:

”Den fascistiska biten är inte heller svår att belägga, med hänvisning till det statskuppsförsök i Venzuela som Aznar stödde”

Vad kallar man då en som inte bara stödde utan själv genomförde ett statskuppsförsök i Venezuela, överste Hugo Chávez…?

F ö fick kung Juan Carlos i Spanien ett massivt stöd för sitt uttalande, från vänster till höger, från Galicien till Katalonien.

F ö är det nu livsmedelsbrist i Venezuela. Regeringen säger att det beror på att de fattiga blivit så rika att de köpt all mat som finns. Andra tror att det beror på att priskontrollerna gör det till en förlustaffär att odla mat för försäljning och att hotet om expropiation gör att ingen investerar i jordbruket. Välj vem ni vill tro på. http://www.guardian.co.uk/venezuela/story/0,,2210473,00.html

intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s