Bromma bevaras. Bra!

I dag tecknade Stockholms stad och Luftfartsverket ett avtal som innebär att Bromma flygplats får vara kvar till 2038. Det är utmärkt av många skäl, både ekonomiska och miljömässiga. När vänstern kritiserar avtalet så hycklar de om vad deras egen politik innebär.

Ett långt avtal för Bromma, som ger arbetsro för flygplatsens utveckling, har bland annat följande fördelar;
* Det är av stort värde med en citynära flygplats för reguljärtrafik.
* Det som av flygmotståndarna nedvärderande kallas ”direktörsflyg” är av ständigt ökande betydelse för utveckling av näringsverksamhet i Norden och Baltikum. Allmänflyget kan operera mot tio gånger fler flygfält än vad reguljärflyget kan. Speciellt i Baltikum kan skillnaden i restid från Stockholmsregionen röra sig om en extra resdag i vardera riktningen i jämförelse med reguljärflyg eller båt.
* Sedan Tullinge och nu Barkarby lagts ned så finns heller ingen annan flygplats för småflyg – till exempel skolflyg och ambulansflyg – i Stockholmsområdet. Att flytta det till Arlanda vore direkt farligt med tanke på hur stora maskiner som trafikerar den flygplatsen.

Stockholmsvänsterns alternativ för Bromma är bara luftpastejer: Det finns ingen ersättningsflygplats eller plats att bygga en sådan. Ett nytt stort bostadsområde skulle generera mängder med trafik till redan hårt belastade trafikleder, dessutom skulle de vidsträckta grönområdena runt flygplatsen hotas av exploatering. Bara att sanera marken för bostadsanvändning skulle kosta astronomiska belopp. Dessutom vill (s) i länet och i riket ha kvar flygplatsen.

Det är också fantastiskt att höra hur vänstern har mage att prata om ”bristande demokrati” för att det tecknats ett trettioårigt avtal om att behålla flyget på Bromma. Själva vill de lägga ned flygplatsen om fyra år och bebygga marken med bostäder. Nedläggningen gäller inte i trettio år, den gäller i tid och evighet. Snacka om att binda upp framtida majoriteter i Stadshuset!

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: