Hemmafruhatet

En av de första sakerna jag skrev på min blogg handlade om vänsteretablissemangets förakt för ”hemmafruar” av båda könen som vill ta hand om sina egna barn.

============
DN skriver idag i sin huvudledare om vårdnadsbidrag. Kvinnor och män som anser att det är viktigare att vara hemma med de egna barnen några år än att genast rusa ut i arbetslivet igen (för att inte sällan passa andras barn) avfärdas föraktfullt som ”hemmafruar”. Ett ord som tydligen är så fult att vi förväntas rysa och sluta ställa frågor så fort vi hör det. Linjen är klar, före barnet når 12-15 månaders ålder måste föräldrarna vara hemma, hälften av tiden var, oberoende av hur familjens behov ser ut. Efter den perioden, måste barnet omedelbart in på kollektiv barnomsorg och föräldrarna ut och förvärvsarbeta.
[…]
============

Det är lika sant idag. På ledarsidor och i bloggosfär trängs den högljudda men tack och lov lilla skara som tror att de vet bättre än föräldrarna själva. I god sossetradition från Myrdalarnas tid, då slutade det med masstvångssteriliseringar, den som motsatte sig att bli utsatt för dessa övergrepp spärrades in på mentalsjukhus.

Idag behöver vänstern inte ta till så fysiskt påtagliga åtgärder. De ser bara till att skattetrycket är så blytungt att bara de allra rikaste har råd att strunta i vilka handlingar som av vänstern anses ”rätt” och därför belönas med bidrag eller subventioner.

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: