Storinkvisitorerna på (s)-info

Ser man på, jag har blivit tagen i upptuktelse på (s)-info och fått en bloggpost tillägnad mig med mitt namn i rubriken och ämnestaggarna. Jag skall minsann passa mig, för jag är förtroendevald i kommunen och mitt parti och mina väljare ser inte mellan fingrarna på hädare i narkotikafrågan, tycker Roger Jönsson i Ystad. Och Mikael Larsson i Huddinge är ”helt övertygad om att medborgarna i Bromma skulle reagera kraftigt om de vet om att en ledamot ”tvekar” i en sån viktig fråga.”

Man skulle alltså kunnat tro att jag förespråkat fri försäljning av rökheroin till lågstadiebarn. Men allt denna vitriol kommer sig av att jag vägrade att ta avstånd från Fredrick Federleys avståndstagande från delar av den nuvarande repressiva narkotikapolitiken (Om ni läser länken kan ni se att Mikaels fullständiga likgiltighet för argument som inte passar honom och hans bruk av misstänkliggörande som universalmetod mot meningsmotståndare var fullt utvecklade redan då). Federley hade uttryck sympati för ett avkriminaliserande av narkotikainnehav, en hållning som för övrigt delades av samtliga svenska partier före 1988. Jag vägrade fördöma Federley, jag höll heller inte med Federley men dristade mig till att uttrycka tvivel på att den hårt repressiva narkotikapolitik som förs verkligen leder till önskat resultat.

Roger och Mikael har onekligen vissa talanger som storinkvisitorer, Torquemada skulle varit stolt över dem. Argumentationstekniken är en exakt kopia av den George W Bush använder: ”Den som inte är med oss är mot oss”.

Jag har ställt två frågor till Mikael och Roger:

Tycker ni verkligen att den narkotikapolitik som Sverige nu för leder till önskade resultat?
Vill ni förbjuda innehav av alkohol (en drog som orsakar oändligt mycket våld, olyckor, sjukdomar, dödsfall och familjetragedier)?

Om någon vill prova sina argument för den nuvarande svenska narkotikapolitiken rekommenderar jag ett besök hos Louise eller Blogge. (Sidorna är naturligtvis inte att rekommendera för dem som är så osäkra på sina argument att de tror att de omvänds till fradgande knarkliberaler bara av att klicka på länkarna.)

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: