Höginkomsttagare får billigare SL-kort

Miljöpartiet har tänkt till och får spridning för sina tankar i Ekot:
“- Här visar ju den borgerliga regeringen sitt rätta ansikte när de gynnar specifikt sina egna väljargrupper. Man ger ju en gräddfil här till ungefär 300.000 av de 1,7 miljonerna invånarna i Stockholm, som har rätt att göra ett större avdrag på avgiften, och därmed betala mindre trängselavgift än vad hela resten av befolkningen gör. Det tycker vi är en otroligt underlig princip, att man ska undanta just höginkomsttagare från avgiften, säger miljöpartisten Per Bolund till Ekot.”

Jadu, Per Bolund, om du skulle tänka ett varv till så skulle du komma på att höginkomsttagarnas SL-kort är exakt lika skattegynnade.

Har man kostnader för inkomstens förvärvande så har man, då skall dessa först dras av från lönen innan den skattas.
Avdraget för trängselskatten fungerar på exakt samma sätt som alla andra avdrag för inkomstens förvärvande. Eftersom höginkomsttagare betalar mer skatt per sist tjänad krona så blir följdaktligen avdraget ”mer värt”. Höginkomsttagare får alltså också ”billigare” SL-kort, arbetskläder, fortbildningslitteratur osv.

Enda sättet att lösa detta “problem” är att införa platt skatt, samma skattesats för alla. Men något säger mig att de som gapar högst om “orättvisor” inte skulle gilla det…

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: