Håll drevet kokande – håna utländska fredsinitiativ

Georgiens president Micheil Saakasjvili föreslog igår att man skulle ”bygga massor av diskotek” för att få lugn i Kaukasus. Carl Bildt höll med. Kan man få folk att dansa i stället för att dra runt på gatorna med vapen är mycket vunnet, sa både presidenten och Bildt under German Marshall Funds paneldebatt i Bryssel på måndagen.
Rapporterar bland andra DN.

Den förutsägbara reaktionen ser vi nu. Stollevänstern som nu vittrar blod tar varje tillfälle att hoppa på utrikesministern.

Socialdemokraternas utrikespolitiska talesman Urban Ahlin är en i högen:
– Herregud, jag blir alldeles paff. Det finns ingen måtta på killen. Det här är korkat, säger han.
– Problemen i Kaukasus grundar sig på något helt annat än brist på diskodans, det borde Bildt veta. Han underskattar problematiken i regionen.
– Vilken del av världen Bildt än åker till så blir det problem. Den politiska trovärdigheten naggas i kanten varje dag, säger Urban Ahlin.

Ahlins uttalanden till trots så är han faktiskt inte korkad själv, dock flagnar förtroendet snabbt för den som ses som socialdemokraternas skuggutrikesminister. Ahlin vet naturligtvis om att det första steget i konfliktlösning är att få parterna att börja mötas någon annanstans än på slagfältet. Dock ser han sin chans att löpa med i drevet och lånar sin trovärdighet till billiga attacker.

Hans surmagade kommentarer kunde man läsa i Aftonbladet. Uppenbarligen tyckte tidningen också att idén om att kultur och möten kan skapa fred var lite putslustig.
Right Livelihood Award har en avvikande åsikt.

Vad det handlar om och vad som sagts kan man göra sig en egen uppfattning om här, fast man får då får man förstås inte det tjusiga montaget som Aftonbladet gjort…

intressant?
Andra bloggar om: 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: